Forums : Satelitski kutak

 Comment
Problem naći Hellas 39E
benesch
2012-07-16 03:03 PM
Ovako:
Antena 100,Polaris media, Trebam naći satelit Hellas 39E... Malo sam tražio po netu, pa nasao Elevacija 30,5, Azimuth 150,7... Živim u Becu. Pokusavao sam celo popodne da nađemsatelit. Gde gresim? Trebam li možda okretati LNB? Na koju stranu i koliko?
H V A L A !
Unikat
(kladionicar)
2012-07-21 08:33 PM
Ako si u Becu vidi da nadjes negde takozvani Sat finder..on pronalazi..satelit..to je jedan mali aparatic i zapisti čim nadjes..naravno..potrebne su ti parabole helas satelita..ako ne umes sam..ja imam takav aparatic i živim isto kao i ti u Becu..ne tražim ti nikakvu novcanu nadoknadu..samo jedno hladno pivce :)))
L-13
2012-07-21 09:34 PM
Hladno pivce, a šta je sa janjetinom?
:-)

Nemoj da se sramotis

banderas
Tabanac
(DR.voseca)
2012-07-23 06:14 PM
„benesch”...po svemu navedenom,precniku antene,mesta prijema i ako imaš i slobodan prostor pred antenom,svi su idealni uslovi za prijem.Pre nego pocnes sa radom,proveri prikljucke to je obavezno!Vidim da si početnik u ovome...dacu ti najednostavnije rešenje i uprosceno koliko mogu.Ako radis sat-finderom (nalazac satelita,cena prostijih je od 8 do 24 eura).Hoću ti reci samo...on pokazuje pistanjem SVAKI satelit,ne ti koji hoćeš!!!
Uradi ovo...postavi antenu na 19°E...gde je sada TV Beograd i svi nemacki,austrijski i francuski programi.I stani,sada,,pola iza antene i vrti je ULEVO,polako oko 3-4 muske sake od pozicije,gde hvatas TV Beograd...i sat-finder će da ti pisti i sijalicicom ili skazaljkom pokazivati...u vrtenju se prvi put da pisti nije to tvoj satelit to je Eutelsat W6...vrti dalje,drugo pistanje je Astra 23,5 idi dalje...treće pistanje je Badr-Arabsat,vozi dalje,četvrto su Englezi-Astra-Eurobird 28,5 tu imaš puno engleskih slobodnih kanala,vozi dalje...peto pistanje,to je Astra 31,5°,dalje ...sada dolazi,odmah do njega Intelsat 802 na 33°,to je sesto pistanje i ides dalje,to je i dolazi sedmo pistanje to je Eutelsat-Sesat i sada poooolako ides na osmo pistanje...to je taj TVOJ satelit Hellas Sat 2 ili na 39° i sada podesavaj antenu,pazljivo gde sat finder,pokazuje najaci pisak ili kako piše u upustvu,možda i silaicu u boji...
Komplikovano...!?
Ako jeste...onda...nadji prvog Turcina na ulici i kaži mu...Arkadash,istejm bulma Turk-sateliti (Brate,hoću naći Turk-sat) Kad nadje i postavi Turk-sat ti pomeri UDESNO,samo tri prsta i eto ti Hellas,tvoj satelit ili prvi pisak sat-fidera.Kažeš mu „ Ih bin aus Serbistan,bakshish pashaluk,muftija Tadic-Franetic oglu...das coveku caj i on će ti reci lepo na srpski...Jok bre,sikter!
Ajd sretno.
PS.
Ne daj nikome,ladno pivo,dok ne postavi prvo antenu...tako sam skoro tri dana postavljao prijatelju,antenu...cisto,Svapski...prvo rad pa pivo...SRETNO!”
dexter_80
2012-07-28 05:09 AM
e ovo je show ! haha da dobiješ kanal preko satelitske kao da tražiš zakopano blago još moraš turski da učiš !
2 koraka levo,ideš pravo 5 m,pa dijagonalno 3 itd.
internet je konza brate
klik-radi-klik-isključen
nakamura2
2012-07-31 02:13 PM
http://www.dishpointer.com/

ukucaj tacnu svoju adresu i odaberi trazeni satelit.
strelica ti pokazuje tačan polozaj satelita.
podesi elevaciju i zategni . okreci u pravcu strelice.
na resiveru odaberi trazeni satelit i prati signal
lnb okreni u smjeru.
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Necklaces?
.