Forums : Uradi sam

 Comment
Emisija Radim-gradim - nebuloza
BrRista
(mladi tata)
2011-08-16 12:41 PM
Uspeo sam i ja jednom da dodjem u pristojno vreme sa posla i pogledam tv program. Uhvatim emisiju Radim - gradim, malo smeknem sajt...Ima tu dobrih ideja i saveta, ali nazalost sve se svodi na proizvode njihovih sponzora. Ne kažem da je tu nešto loše ili cudno, ali se nigde nije stavljen akcenat na kvalitet proizvoda koje prodaju njihovi sponzori, cene isl, već su najbolji proizvodi njihovih sponzora.

Drga stvar me je zainteresovala. Naime, prikazuju postavljanje stiropor fasade. Primetio sam par stvari:
1. Koriste skelu sumljivog kvaliteta, loše postavljenu.
2. RAdnici ne koriste nikakvu HTZ opremu, ni slemove, niti su vezani za skelu...

E sad je pitanje kako smeju da emituju tako nešto?? Jel treba da uce narod da radi pogresno?? Pitam se gde je sad inspekcija za zastitu na radu, da ode i pregleda snimke, proveri ko je vrsio radove, je li to legalno registrovana firma isl.
Inspekcija obocno radi po principu Oni su nam najblizi, usput su ili tu možemo da se ogrebemo. Sumnjam da će da reaguju na takve propuste iako su emitovani na TV stanici sa nacionalnom frkvencijom.
Meni sve to kao nekome ko je vezan za gradjevinu i ko se trudi da maksimalno postuje popise veoma smeta.

Pozdrav

Jagnjermann
(Spannferkelmeister)
2011-08-23 08:58 AM
I ja sam jednom gledao najavu za emisiju „48 sati svadba” u udarnom terminu pre dnevnika. A u toj reklami za emisiju pripiti mladozenja ili neko od svatova iz kabrioleta koji se kreće dosta brzo po autoputu baca flasu na asfalt koja se lomi u sto komada. Pretpostavljam da je i neko od nadleznih gledao ovu emisiju, ali mogu da se kladim da niko nije kaznjen iako se tablice dobro vide. Sramota je i za ekipu iz RTS-a da se nisu zaustavili i pocistili srchu sa autoputa koja može nekoga i glave da kosta. Ali šta ćeš - to je zemlja Srbija...
 Comment Remember this topic!

Looking for PomPom Keychains?
.