Forums : Uradi sam

 Comment
Gips karton -uradi sam direktno sa lepkom na zid
gigo899
(bingo)
2011-05-20 11:57 AM
Treba isto da postavim gips ploce na zidove direktno sa lepkom. Imam i struju ispod. Plafon?? Konstrukcija, drvena ili oni metalni profili na kojima se shrafi?
goodwill
2011-05-21 03:17 AM
Kod mene je tako rađeno pre mesec dana, direktno lepkom na zid.
Soba od 17m2 urađena za dva dana, kompletno.
Ivice su ravne savršeno što mi se najviše svidelo.
Moj savet je da ako nikada nisi radio to ipak prepustiš majstorima. Lepak iz Lafarža se vrlo brzo suši, za nekih 10 tak minuta i treba brzo raditi. Cena za rad kod mene u Šumadiji je 2,5e po m2.
Pitaj ako te još zanima nešto.
mrBin-boy
(Evgenije)
2011-05-21 11:20 AM
-Plafon možeš da resis i sa dekorativnim stiroporskim plocama,isto se lepe kao gips ploce,a posle se kreće.
-Imaš ih u `Uradi sam` prodavnicama u raznim dezenima reljefa.
goodwill
2011-05-22 03:47 AM
Plafon je dosta skuplji za rad sa GK pločama, jer se ide sa distancerima, ovi majstori su mi pričali da je cena oko 12e po m2 komplet, što je dosta.
Možeš da odradiš sa stiroporom 5cm i zalepiš sa građevinskim lepkom i mrežicom, sa izbušiš gde su fert gredice na plafonu za tiplije, ne u fert ispunu jer nema svrhe. Tipliji drže, dešavalo se u 1 od 10 slučajeva da krene da se odlepi.
Dok recimo ukrasni stiropor takođe fino izgleda, moj komšija mi je o tome pričao, nije puno m2 od 120 do 150 dinara.
mrBin-boy
(Evgenije)
2011-05-22 06:01 AM
-Ja sam slično radio neki plafon,izlepio 2cm stiropor,pa mrezicu i odmah po nanosenju lepka preko mrezice,lepio i ukrasne stiroporke ploce ! Sastave ploca izgletovao lepkom i prekrecio.
-Ima tome jedno 2 god, još uvek je sve O.K. i na svom mestu,a prostorija je jako prijatna i zimi i leti !
vrbapenzioner
(masinski ing.)
2011-05-22 06:47 AM
Majstori kažu da je komplikovano.. Komplikovano je toliko samo što se radi sa lotra i iznad glave , ali je isto kao i zid..
Ovdje u Kanadi to niko ne radi na lepak??
Ovdje su svekuce Drvebve , a ptregrade i plafoni su svi od GP..
Ovdje se pravi rostilj .. od stafli i ploce se sarafe za sarafima za ploce.. Važno je da se neprobije papir koji drzi gipsanu plocu.. i tako se dobija idealna ravnina.. Spojevi ima traka - mresica koja se nanosi i onda se to sa gipsanom masom izravnava i poslije slajfa..
Moj ti je savjet.. Naplaton na svakih 40 cm postavis stafle sa sarafima za beton.. i onda ako nemas pomoćnika sjeces ploce na pola
i napravis drzac.. dok plocu ne prisarafis,..Može ti žena.. djete pomoći, jer ne možeš sam ..
Posle je sve LUK i voda.. Ovdje majstori imaju ko rucnu dizalicu postave ploce.. dignu .. i onda zavrcu sarafe..
Upali svjetlo i stani sa strane pa pogledaj kako ti izgleda zid sa plocama koje si lepio.. pa to je sve krivo i talasasto..
Toliko
gigo899
(bingo)
2011-05-23 08:22 AM
A zašto ne bi uradio i zidove i tavan sa stiroporom? Mislim da znam da koristim vaser vagu pa kad postavim plocu sa lepkom na zid da je postavim ravno u svim pravcima. Znam, izgleda lako ali... Majstori su mi jetru pojeli , dogovoris se 100 din, zavrnu te pa ispadne 300 :)
vrbapenzioner
(masinski ing.)
2011-05-23 08:54 AM
Stiropor ni slučajno..
Možeš stirodur.. on je tvrd.. ali postoji mogućnost da se stvara kondenzacija ispod.. jer ostaje zarobljeni vazduh koji će da kondenzuje..Jedino kad bi 100% ljepio.Takav ti je slučaj i sa gipsanim plocama..Nikad ih ne možeš 100% zaljepiti i zato se pravilno radi kako sam ti napisao.
Između letvi se postavi stiropor 3cmm..i onda dobijes i dodattnu toplotnu izolaciju a i nemas ti problema.. Ljepak kad se susi on povuce plocu i nastaju udubljenje.. pogledaj sa lampom .. stani sa strane i vidjeces Brda i doline...
Zato letve pokajlas i izravnas iz coska u cosak.. a posle može djete da radi..

goodwill
2011-05-23 11:07 AM
Što se tiče neravnina na zidu zbog lepka koji dosta povuče gk ploče, dosta zavisi i ko ti to bude radio.
Ja lično imam sijalice i na plafonu i na zidovima pošto je velika dnevna soba i nema ama baš nikakvih neravnina, one bi se pod svetlošću sijalice videle garantovano.
Samo ti nađi dobre i proverene majstore i ne brini.
dzumbo
(bravar)
2011-08-21 11:12 AM
Evo moje zapazanje
Sasvim mi je svedno s ta drugi misle.Gore sam postavio temu Rigiterm pa bas niko da se javi.
Na zid se zalijepi gipsana plata koja ima na sebi parnu branu stiropor i gips platu.Niko ne piše o tome.A ja mislim da ako trebam litar mlijeka netrebam kupovati kravu.Esad ako se neka žena javi na forum opravdano ali muskarci .
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.