Forums : Obrazovanje

 Comment
Studiranje na daljinu
Marinela77
2009-11-04 09:02 AM
Živim u Švajcarskoj i želim da upišem fakultet u Srbiji preko koga je moguće studirati na daljinu (preko Interneta). Treba mi informacija koji fakulteti nude program tog tipa i koje smerove imaju.
Lili85
(student)
2009-11-06 07:29 AM
Znam da FIT (Fakultet informacionih tehnologija) u Beogradu ima online studije. Jedan moj drugar studira tamo i kaže da je jako zadovoljan, i sa nastavnicima sa kojima sarađuje preko Interneta, i sa nastavnim planom i programom. Sav nastavni materijal se nalazi na sajtu fakulteta, tj. e-learning sistemu preko kojeg se izvršavaju sve predispitne obaveze, tako da se knjige ne kupuju. Čula sam i da se radi mnogo praktičnih stvari, što je dobro za uhodavanje u budući posao. Taj fakultet ne postoji dugo, svega 4-5 godina, ali ima mnogo upisanih studenata koji studiraju na daljinu, jer im je to jedini način zbog zaposlenja. FIT se fokusira na rad sa studentima u malim grupama i na komunikaciju sa studentima.

Što se tiče smerova, na FIT-u imaš: informacione tehnologije (i u okviru toga softverski inženjering, informacione sisteme), operacioni menadžment, marketing menadžment, menadžment u sportu, menadžment IT sistema, grafički dizajn (dizajn štampanih medija i dizajn interaktivnih medija). To sam ti našla na njihovom sajtu. :) Ako te interesuje još nešto, pogledaj sajt www.fit.edu.rs.

Srećno na studijama... :)
komsika
2009-11-23 07:22 AM
Draga Marinela,

šta želiš uopste da studiras?
verovatno da imaš neku ideju?

ja isto živim u svajcarskoj (u međuvremenu već 6 godina). sobzirom da sam dole bila pocela fakultet (tada mi je bilo 19) nisam zelela da prekidam. smatrala sam da moja misija na zemlji nije da pržim pomfrit u mecdonalsu. tako da sam resila da zavrsim skolu. kako nevolim da gubim vreme, ovde sam paralelno radila praktikum isla intezivno u skolu za nemacki.. da, bilo je malo hororicno sa obavezama.

studirala sam na daljinu na beogradskoj poslovnoj skoli, a kasnije na beogradskoj bankarskoj akademiji isla dalje da bi bila dipl.ekonomista. bankarska akademija ne nudi program za studiranje na daljinu, ali ja sam isla lično kod dekana i rekla sam da želim da diplomiram bas na akademiji i da ne prihvatam odgovor „NE”.

i jednu i drugu skolu sam zavrsila bez problema. ucila sam kao blesava. ali isplatilo se.

i još nešto... po zavrsetku studija sam odmah nasla posao ovde. definitivno je bio pravi put.

ako si izuzetno obrazovan, ako znaš šta hoćeš - definitivno si na pravom putu.

price da se naše skole ne priznaju, da niko neće da nas zaposli su možda tacne ali za srednje skole. fakultet je fakultet.

ako ti treba još informacija. podrska. ako odaberes da studiras ekonomiju i bude ti trebala pomoć oko nekih stvari (kao sto je meni trebala a nije imao ko da mi objasni) možeš mi ostaviti svoj email, rado ću te kontaktirati i naravno pomoći šta god budem mogla.

meni su svi pricali da odustanem, pricali su da je to uzalud... ali nisu bili u pravu. puno je lakse ako te neko podrzi.

tu sam :-)

pozdrav
D
black_gruja
(Razno)
2009-11-26 04:02 PM
Zdravo
Ovo je stvarno dobra ideja, mada sam ja već upisao pre mesec dana ovde u Svajcarskoj studiranje na daljinu. Ali nikad se nezna! :o)
Pozdrav
Pierre05
(Professeur)
2009-12-06 03:55 AM
za Komsiku-

tačno tako!?!
komsika
2009-12-06 02:51 PM
„tačno tako”?

možeš pojasniti?
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Earrings?
.