Forums : Obrazovanje

 Comment
Nastavak skolovanja u USA
anamarija1977
2009-10-25 08:59 PM
Zavrsila sam tehnicki fakultet u Srbiji pre desetak godina, međutim evo tek sada su se stvorili uslovi i zelela bih da nastavim skolovanje u USA. Nikada nisam radila u struci i sada, iako su mi priznali diplomu, ne usudjujem se ni da uzmem test da polazem da bih mogla da radim posto sam svesna da mi je potrebno vreme da se podsetim svega. Dosta je vremena prošlo. Interesuje me mišljenje onih koji su isli na „master” u Americi, da li je moguće upisati i pratiti predavanja ako si puno toga zaboravio. Da li je možda bolje ponovo ići i zavrsiti zadnje dve godine istog fakulteta ili upisati „master”?
Puno vam hvala na odgovorima.
ciba
(brrrrr)
2009-10-26 12:26 PM
ovako, ja nisam isla na master isla sam na phd i nisam imala prekida u skolovanju čak i kad sam radila. e sad imala sam prelaza iz oblasti u oblast tj phd program je bio većinom iz predmeta koje ja uopste nisam imala i u principu nije mi bio problem.

inače odlicna ti je ideja da uradis master, oni vole kad zavrsis njihovu skolu, onda znaju na cemu su tj da si ok a ne moras da ides ispočetka i da potrosis silne pare na BS ili BE. srećno.

AnaMarija1977
2009-10-27 08:38 AM
Hvala ti na odgovoru. Da li si morala da polazes GRE?
ciba
(brrrrr)
2009-10-28 11:54 AM
da, ali samo general ne i subject. to zavisi od discipline (moja je electical eng) i od fakulteta. doduse ja sam odavno polagala (97-8) pa ne znam jel se promenilo šta.
miltaj
2010-01-11 05:29 PM
Jel može neko da mi objasni proceduru za upisivanja post diplomskih u Americi. Zavrsila sam fakultet zastite na radu i nastavila bih skolovanje u NY. Pocela sam tako što sam prevela sve predmete (predavanja i vezbe) sa fakulteta. Šta dalje?? :(
eperson72
(lekar)
2010-04-08 03:49 PM
prvo i početno je nostrifikacija preko www.wes.org ili ovlascene institucije za određeni fakultet,polozen TOEFL i GRE ako se trazi viza iz Srbije,lakse je ako je covek na nekoj radnoj u USA,postdiplomske kostaju mnogo zavisi koja država i kolika stipendija može da se izvuce US vlastima
http://www.migrantservicecentres.org/index.php?page=69
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.