Forums : Obrazovanje

 Comment
Vanredno skolovanje
miguel81
(vozac)
2009-07-10 04:23 PM
Pozdrav svima

Upisao sam vanredno srednju saobracajnu skolu u Beogradu,tehnicka skola gsp.
Pošto sam bio u inostrastvu dosta godina nisam stigao da zavrsim srednju skolu,da predjem na temu.
Za obrazovni profil vozac motornih vozila imam 14 predmeta i 5 ispitnih rokova.Maksimalno mogu da prijavim 6 ispita u jednom roku,interesuje me ako prijavim 6 ispita za oktobar dali to znači da vise nema ispita iz tih predmeta?tj ako resim 6 ispita u oktobru ostaje mi još 8 predmeta da resim ili kako?
Takođe me interesuje dali ja MORAM da odlazim na neka predavanja?Jer ja to ne mogu iz razloga sto radim kao vozac slepera po inostranstvu.Mogao bih da dobijem slobodno za ispite,ali nema sanse da idem svake nedelje na neke konsultacije i slično.
Jel može jednostavno da se uci kuci i da se ode na ispit i to odradi tako?
Molim nekoga ko zna vise da napise nešto na tu temu.
Hvala unapred...
Piše da za neki predmet ima usmeni i pismeni ispit
lenaj
(prof.)
2009-07-15 06:19 AM
Ja radim u srednjoj skoli u Republici Srpskoj, pa možda djelimicno mogu da ti pomognem.

Što se predavanja tiče mislim da tu ne moras biti prisutan, u mojoj skoli se obavljaju konsultacije sa vandrednim kandidatima par dana prije ispita, moj ti je savjet da svakako se konsultujes sa predmetnim profesorima jer će ti oni uveliko olaksati rad tj. reci će ti šta treba da naucis- a to sve možeš da odradis za jedan dan.

Pitao si za predmete koji imaju pismeni i usmeni dio, to su matematika, srpski jezik, strani jezici i možda još neki strucni predmeti, to se isto dobro raspitaj jer ako ne izadjes na pismeni ne možeš pristupiti usmenom dijelu ispita, pismeni ispit obično bude dan ili dva prije usmenog.

Da, i po zakonu možeš da prijavis samo 6 ispita za jedan rok, a ako slučajno ne polozis jedan od tih ispita prijavljujes ga za naredni rok.
U RS (nisam sigurna za Srbiju) možeš prijaviti ispite npr. iz druge i treće godine u istom roku, ali moras prvo da polazes ispite iz nize godine, tj. moras imati cistu drugu godinu da bi mogao polagati predmete iz treće.

Ja se nadam da sam ti barem malo pomogla, mada za svaki slučaj nazovi skolu u kojoj polazes oni će ti ipak dati najbolju informaciju.

Puno sreće na ispitima!
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Earrings?
.