Forums : Obrazovanje

 Comment
Šta je ovo!
vesnas
(student)
2009-06-20 08:13 PM
Srednjoškolac pretukao profesorku (video)
http://www3.serbiancafe.com/lat/vesti/14/62448/srednjoskolac-pretukao-profesorku-video.html

da li su ova deca normalna ????????
Sramota, Prostakluk, Nevaspitanje !!! Na šta sto mi sisli !!!
revizor
(pilot)
2009-06-23 09:10 AM

Da je bio kompjuter umjesto dnevnika ocjenu bi dobio email-om.:)
ali_deda_i_40_ajduka
(udaren u glavu)
2009-06-23 02:22 PM
Epilog:
Ucenika je mocni tata ispisao iz skole, tuzilac već najavljuje blagu kaznu po sistemu mladji maloletnik i ono ej nemoj to da radis ili radi ali nemoj da snimate. Vojvodjanski ministar prosvete izjavljuje: Nastavnica je kriva prva je udarila dete, dete je velicine jednog ogromnog gorile a nastavnica kao mala beba. To sto je on prvi napao nastavnicu ništa se ne broji, ispada da je trebala da pusti da je premlati jedino tada nebi bila kriva.
To sto ima dosta keceva to je sad njen greh, niko se ne zapita da li ta deca uopste nešto uce ili piju i drogiraju se. Ne pricam napamet, cerka mi je upravo na jedvice jade zavrsila gimnaziju, ništa ne uce, cela njena generacija, ko uci taj je anatemisan i zigosan.
Najzalosnije je sto je izostalo bilo kakvo reagovanje njenih kolega prosvetnih radnika. Nastavnica ima 62 godine, sad će da je procesuiraju na disciplinskoj komisiji kako ne Ministartvo prosvete naredilo, može još i otkaz da dobije. Guzonjin otac izgleda je mnogo mocan tako da me nebi zacudilo da tuzi nastavnicu sto je udarila njegovog majmuna mezimca. Na kraju nastavnici neće ništa preostati nego da izvrsi samoubistvo. Srbija je to...
ali_deda_i_40_ajduka
(udaren u glavu)
2009-06-24 03:52 AM
Лекарским уверењем против претучене професорке

Малолетни О. З. органима гоњења јуче доставио налаз лекара, у коме пише да је у скандалу у школи „Никола Тесла”, 16. јуна, на часу хемије, он задобио повреде носа, па испада да је он добио батине од професорке хемије

Davolji korupirani advokati i lekari na delu, guzonaja stiti majmuna mezimca

Srbija je to...
ali_deda_i_40_ajduka
(udaren u glavu)
2009-06-24 04:13 AM
Наставница прва ударила ученика!!! Штампај E-pošta
уторак, 23 јун 2009

Лекарским уверењем против претучене професорке

Малолетни О. З. органима гоњења јуче доставио налаз лекара, у коме пише да је у скандалу у школи „Никола Тесла”, 16. јуна, на часу хемије, он задобио повреде носа, па испада да је он добио батине од професорке хемије

Против ученика О. З. Е1 разреда Средње техничке школе „Никола Тесла” у Сремској Митровици окружном тужиоцу поднесена је кривична пријава због основане сумње да је извршио кривично дело насилничког понашања. Он је 16. јуна напао и шамарао професорку Марију Мошић (62). Међутим тужилаштво очекује и кривичне пријаве против професорке Марије Мошића и директора школе Радована Миљковића, јер су прикривали почињено кривично дело и тако починили ново кривично дело – помоћ извршиоцу у прикривању већ почињеног дела.
Међутим, у овој причи дошло је до обрта. Приликом инспекцијског надзора у школи, градски просветни инспектор је констатовао да је професорка Марија Мошић прва ударила ученика О. З., а да се после тога ученик недолично понашао и узвратио ударцима. Директору школе је наложено да покрене дисциплинске поступке и против наставнице и против ученика. Овој контроли присуствовали су и покрајински просветни инспектори Весна Вељин и Соња Стојаковић.
С друге стране сазнајемо да је малолетни О. З. органима гоњења јуче доставио и лекарско уверење, у коме се наводи да је у скандалу у школи „Никола Тесла”, 16. јуна, на часу хемије, он задобио повреде носа, па испада да је добио батине од професорке хемије.
Вест да је отац малолетног О. З., иначе угоститељ, власник познате кафане „Рај”, исписао сина из школе је тачна. Директор Радован Миљковић је потврдио да је отац подигао документа, да је то констатовано у школском дневнику, али да није добио исписницу. Њу ће моћи да подигне по завршеном дисциплинском поступку у школи.
Општински просветни инспектор, како каже Зорица Гашпар, начелник Градске управе за образовање, у свом налазу, поред осталог констатовао је да је „директор школе Радован Миљковић предузео све неопходне радње за покретање поступка утврђивања одговорности професорке и ученика, који јој је ударао шамаре”.
Сазнање да је професорка прва ударила ученика О. З. и да је ученик прибавио лекарско уверење да му је повређен нос, баца ново светло на целу причу, која је у Сремској Митровици главна тема. Грађани Сремске Митовице различито реагују, међутим, сви се слажу у једном: то што се догодило у школи „Никола Тесла” опасна је појава и судске и просветне власти морају да до краја утврде пуну истину, али и да сви актери буду примерно кажњени.
Иначе, у школи су у току родитељски састанци, седнице наставничког већа, а заказан је и састанак школског одбора. Анализира се рад свих, траже се узроци насталог стања, јер констатација просветне инспекције „да је овом инциденту претходио низ пропуста, почевши од недовољно стручнопедагошког надзора, упозорења на велики број слабих оцена из хемије, па до одсуства превентивног деловања у којем нужно треба да учествују и школа и ученици и родитељи”, јасно указује да у овој школи треба нешто мењати у начину рада.
Ј. Слатинац
Наставница прва ударила ученика
Покрајински секретаријат за образовање јуче се огласио поводом туче наставнице и ученика у Средњој техничкој школи „Никола Тесла” у Сремској Митровици.
„Приликом обављања инспекцијског надзора у овој сремскомитровачкој школи од стране општинског просветног инспектора, а у присуству покрајинских просветних инспектора, констатовано је да је наставница хемије Марија Мошић прва ударила ученика, да се затим ученик недолично понашао и узвратио ударцима. Записником просветне инспекције, директору школе је наложено да покрене дисциплинске поступке и против наставнице и против ученика и да, у складу са утврђеним чињеницама, предузме мере из своје надлежности”, саопштили су из овог ресора Извршног већа Војводине.
Покрајински секретаријат за образовање јуче је предочио да је овом инциденту претходио низ пропуста, почевши од недовољног стручно-педагошког надзора, то јест указивања на проблем великог броја слабих оцена из хемије, па до одсуства превентивног деловања у којем је неопходно да учествују и школа и ученици.
Овај покрајински секретаријат јуче је овим поводом апеловао на директоре, психолошко-педагошке службе у школама, просветне раднике, ученике и родитеље да заједнички и превентивно делују на сузбијању насиља у школама које узима све више маха, очито као последица ескалације насиља на свим нивоима у друштву које се неминовно преноси и у образовно-васпитне установе.
С. Ж.
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Necklaces?
.