Forums : Obrazovanje

 Comment
Pomoć
lena90
(Student)
2009-04-14 06:53 PM
OK, Trenutno nemam cilj i ne znam šta bih volela da radim u zivotu. Nalazim se u zamci koja me već duže vremena opterecuje i svesna sam da moram da dodjem do nekog rešenja ubrzo. Zavrsamam srednju Hemisku skolu ( a i to ne znam zašto sam upisala :) I sada sam u situaciji kada ne znam šta me zanima i šta bih volela da budem. Ako je još neko iskusio slično ili ima dobar predlok pišite mi svaki komentar mi može pomoći hvala puno
Lena
exotic_lav
(Student)
2009-04-14 07:41 PM
Cao Lena

Mislim da ovo vreme donoso dosta olaksanja u istrazivanju (tv, internet itd.) Ako neznas šta te konretno zanima ti onda kreni da isprobavas razne stvari i onda možda i otkrijes svoj pravi potencijal.
Ne znam da li si u svetu glume, mode, ili si vise poslovnog tipa ali u svakom slučaju oprobaj se u raznim stvarima i vidi šta ti najbojle lezi :) Nadam se da sam bio od pomoći
Sreće u potrazi za karijerom :)
T_I
(Diskutant)
2009-04-22 12:13 PM
lena90(Student)

Zavrsamam srednju Hemisku skolu ( a i to ne znam zašto sam upisala)
---------------------------------------

Moje je mišljnje da sa ovom skolom nemoras da se brines za svoju buducnost pogotovo ako nastavis skolovanje u toj struci u inostranstvu a potom se zaposlis u fermaceutskoj industriji .To je industrija koja nikda neće propasti.U SAD se na stotine hiljada kompanija mesecno zatvara a fabrike lekobva rade u tri smene .ti možda neznas zašto si upisala u hemiski smer, ali ima neko ko zna .

Taj ti sigurno želi dobro .


Alex-64K
(bio jednom inzinjer)
2009-04-24 02:58 AM
Svako od nas je imao sličnih pitanja, šta bih to mogao da radim u zivotu i da budem u tome uspesan ili uspesna.
Ti se pitas u pravo vreme, meni je trebalo da zavrsim fakultet koji nisam nešto voleo, drugi su me naterali da ga upisem i insistirali da ga zavrsim i tek posle punih 5 godina rada posle zavrsetka istog i dozivljenog toplotnog udara zakljucim da to nije za mene.
Upitaj se šta sta volis da ucis, da li volis da si u zatvorenom prostoru tipa kancelarija ili volis da se kreces i putujes iz grada u grad u potrazi za musterijama.
Ako negde možeš da nadjes u nekoj od Americkih citaonica ili britanske biblioteke ili u knjizari pronadji knjigu i detaljno prouci:
What color is your parashute, ili u prevodu kakve je boje tvoj padobran.
Ako nešto volis da radis, ti ćeš bitu uspesna bez obzira koliko je to teško za bilo kog drugog.
Možeš da se odlucis da budes ili medecinska sestra da negujes druge: stare ili decu, da radis u bolnici, ili kako neko rece u fabrici lekova. To su zanimanja buducnosti, i kod nas i u svetu, posto ljude sve vise stare, i duzi im je zivotni vek.
Ako si pak drustvena i volis da se udesavas kada izlazis i umes da slusas pazljivo drueg možeš biti uspesan trgovacki putnik i prodavati lekarima i zubarima materijal i opremu.
Itervjuisi nekoliko zanimanja (prijatelji, rodjaci, poznanici, komsije) i razgovaraj šta im je najteze a u cemu najviše uzivaju na poslu.
nebsaj
(vodoinstalater)
2009-04-25 12:08 AM
Leno,
Šta god da odlucis prvo odaberi neki zanat i dobro ga usavrsi!Najbolje je ako imaš neki porodicni,da ne moras da placas obuku.
Pozdrav
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Earrings?
.