Forums : Zdravlje

 Comment
Za Galeba- modrice na prstima
koprivica
2015-08-18 05:34 PM
Dragi Galebe,
Molim Vas ako mozete da mi objasnite o ćemo se radi.
Naime, u zadnju vrijeme na prstima, sa strane dlana, obično vrh prsta, desi se da me nešto jako za boli, vrlo vruce I poslije toga to mjesto jako pomodri. Kao da je neki kapilar pukao. Obično to prođe poslije 4-5 dana. Na kaziprstu lijeve ruke to se desilo prije oko 3 nedjelje, i opet na istom mestu poslije nekoliko dana. Veliko modrilo se povuklo, ali je taj dio ostao malo plav. Od juče osjecam da mi ta shaka trni i pomalo boli. I, čini mi se da mi je taj dio kažiprsta vise modar sada.
Pojavljuju mi se i modrice po nogama, ne sjecam se da sam se udarila. Krv mi je nekoliko puta tekla iz nosa u zadnje vrijeme.
Imam 57 godina, imam Raynaud's sindrom. Prije 20 mjeseci sam imala totalnu historektomiju.
Hvala Vam unaprijed i sve najbolje vam želim
Koprivica
OPIS-50
(OPISIVAC)
2015-08-19 10:56 AM
Ove promene su rezultat pucanja malih krvnih sudova koji se nalaze u koži. Mogu da se jave zbog urođene slabosti ovih krvnih sudova, ili kao posledica bolesti nekih ćelija krvi, ili oboljenja krvnih sudova. Za ovo je takođe bitno zapaziti da li su krvni podlivi počeli da se pojavljuju iznenada, ili je osoba uvek bila sklona ovoj pojavi.

Lekari kažu da uzrok modrica može da bude veoma raznolik, od imunološke reakcije na virusnu infekciju, preko nedostatka vitamina K i poremećaja zgrušavanja.

Galeb
2015-08-19 05:40 PM
Vi ste u svom izlaganju rekli da imate Raynand's syndrom. To je u stvari vasa bolest. Šta je to? To je suzenje krvnih sudova koje nastaje na prstima a uzrok su najcesce niska temperatura i stres. Bolest može biti povezana sa bolestima koze kao Sclerodermija, Psotiassis, Artritis, pusenjem, suzenje carpalnog tunela itd. Objasnjavati o svemu tome je veoma opsirno a sa tim i terapija je povezana. Cesce se javlja kod žena poslije 40 godina ali se može javiti i kod muskaraca. Ja sam imao jedan slučaj paqcijenta koji je bio pilot i ciji uzrok se povezivao sa pusenjem. Da vam ne oduzimem vreme nepotrebnim izlaganjem evo savjet:
Vi se trebate javiti kod ljekara za vsakularna obolenja, odnosno kod ljekara koji vam je i postavio dijagnozu. On zasigurno zna o cemu se radi, odnosno zna uzrok vaseg obolenja a time zna i terapiju. Javite mu se i trazite objašnjenje.
Sve najbolje, Galeb.
koprivica
2015-08-19 06:23 PM
Hvala vam puno na brzim odgovorima.
Ne pusim, prilično zdrav život vodim. Jasno mi je i lično poznato da prsti pobijele kad je hladno...ali nisam imala ovakve modrice do sada, pa nisam sigurna da li je to posljedica R's sindroma.
U svakom slučaju hvala, otići ću kod specijaliste.
Sve najbolje
Koprivica
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Earrings?
.