Forums : Zdravlje

 Comment
Molim odgovor dr Galeba
luleander
2015-07-22 03:42 AM
Dragi doktore, dobar Vam dan:-) Iščitavajući forume o ovoj temi rešila da se obratim baš Vama za pomoć i savet. U februaru mesecu sam od simptom amimala mučnine i bol u rebrima bez drugih simptoma, dr je posumnjao na heliko bakteriju i nalaz krvi je pokazao da je imam. Pila sam 14 dana trojnu terapiju i zaista simptomi su nestali. Nekoliko dana nakon završene terapije počele su muke, kiseo ukus u ustima, krčanje u crevima i nadimanje stomaka. Ponovo sam dobila lek controloc koji mi je malo smirivao taj kiseli ukus u ustima (ne klasična gorušica u grlu i želucu, samo kiselkast ukus u ustima i peckanje po jeziku-pretpostavljam od kiseline). Tad sam dobila uput za snimanje želuca, nalaz je sledeći:Pasaža jednjaka uredna. Pregled na hi-he negativan. Želudc je kaskadni grubih nabora sluznice, simetrične peristaltike, sa slojem hiperselizeta i bez vidljivih želudačnih erozija. Bull(e?)s duodenmi. Evaluacija nesmetana
Urađen jeUZ abdomena i sem mikrokalkulusa u levom bubregu (5 mm) nema ništa što odstupa od normalnog.
Negde u tom periodu (februar-mart) sam primetila sluz u stolici, nisam baš zagledala...i opet nešto kasnije u martu zagledajući primetila sam da je sluz krvava (nisam sigurna da li je krvava ili obojena od stolice) sa končićima krvi. Na pregledu je dr ustanovio unutrašnje hemoroide i dao mi mast factu. Tada sam dobila upute da uradim sedimentaciju, gvožde, krvnu sliki, fibrinogen i fekalni kalprotektin. Na kontroli sa urađenim nalazima koji su bili u okviru granica dr mi je rekao da smatra s obzirom na rezultate da nije potrebna kolonoskopija. Ta situacija sa sluzi i sukrvicom se ponavljala, ne znam da li je svaki dan ali kad sam zagledala bilo je tako. Pre mesec dana sam otišla na kontrolu i rekla da ta sluz i krv ne prestaju (bar kada gledam) i dr je napisao uput za kolonoskopiju (kraj avgusta).Sada, povremeno imam bol u rektalnom delu i nadimanje u popodnevnim časovima. Svesna sam da će jedino ta kolonoskopija dati odgovor na pitanje šta mi je ali je problem u tome što sam psihički posrnula. Toliko sam se opteretila strahom da jedva funkcionišem a s obzirom da imam malu decu koja zahtevaju i navikla su na totalnu posvećenost u svakom pogledu, sve postaje još teže... jutra i odlasci na toalet su najgori, strah, panika...sve što radim radim automatski i kao da nisam prisutna u ovom životu, sve otprilike znam šta i kako bi trebalo al ne ide...Dr kod kog idem je prilično zatvoren i hladan tako da nisam imala priliku da ga pitam šta mi se dešava i na šta sumnja. Molim vas za mišljenje i naročito za mišljenje o tome da li su šanse da nije sve tako crno što su odrađeni nalazi dobri. Puno pozdrava i unapred hvala.
luleander
2015-07-22 04:06 AM
E, da...ne rekoh neke bitne stvari...Imam 40 godina. U periodu od mesec dana nisam pila kontroloc (poslednjih 7 dana ga ponovo pijem) da bih ponovo proverila heliko bakteriju, kiseo ukus i peckanje u ustima su bili stalno i jako prisutni u tom periodu. Nalaz na heliko bakteriju od pre 7 dana je negativan (rađen iz stolice). Ujutru osećam blagu mučaljivost al kako dan podmiče ona prolazi, još imam osećaj neke neodređene težine u želucu Rađen je i test na parazite i negativan je. Pozdrav ponovo:-)
Galeb
2015-07-27 12:25 PM
Poslije svega sto ste naveli trebate napraviti kolonoskopiju da se i to razjasni. Kada postoje tegobe na raznim organima posebno na probavnom sistemu u vidu bolova, nadimanja itd, a organski nema podloge za obolenje tada je u pozadini u pitanju stres koga ste vi sami pomenuli. Vi swte psihicki preoptereceni te i najmanje opterecenje vas ubacuje i stanje bolesti. Iz navedenih razloga uputno je da vas doktro da uputu kod psihijatra. To neće moći biti običan pregled nego razgovori u neoliko seansi da bi se moglo dokuciti pozadina problema racunajuci od djetinjsa do sada. Nekad problem koji je bitan je fenomenom potiskivanja otisao u potsvijest da ga i sami neznate. Dok se taj probleme ne resi neće biti moguće razjasniti odnosno izleciti tegobe koje imate.
Želim vam brzo izljecenje i u to vjerujem jer ste za sto spremni
Sve najbolje Galeb
luleander
2015-08-03 06:35 AM
Hvala doktore, ponajviše što ste sve razumeli tačno kako jeste. Već idem na terapiju i svesna sam da je to veliki problem. Meni je zapravo bila najpotrebnija informacija da li dobar crp, fibrinogen, sedimentacija i fekalni kalprotektin isključuju veoma ozbiljne bolesti? Naravno, ukoliko nađete vremena za odgovor. Pozdrav!
luleander
2015-08-03 06:38 AM
odnosno, da li ovo mogu biti hemoroidi s obzirom da osećam pečenje nakon pražnjenja creva. U međuvremenu sam potpunom promenom ishrane sredila situaciju sa nadimanjem i delimično sa kiselinom.
Galeb
2015-08-03 05:02 PM
Da se bude potpunosiguran treba sacekati kolonoskopiju ta se to potvrdi. Ja vjerujem da se radi o hemoroidima ali tu može biti i colitis razne etiologije. U svakom slučaju nije za brigu.
Sve najbolje Galeb.
luleander
2015-08-04 03:03 AM
„čovek samo srcem dobro vidi, sustina se očima ne da sagledati”...reče mali princ...hvala i sve najbolje!
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.