Forums : Zdravlje

 Comment
Molim dr. Galeba za odgovor
jos_se_nadam
2015-07-02 07:18 AM
Molim vas da mi odgovorite koliko su ozbiljne ciste na dojkama?Prije dva dana doktorka ih je otkrila kod moje kcerke kojoj je 21 godina i jako brinem.Ona ih je otkrila samo pregledom,pipajuci prstima i dala joj je uputnicu za ultrasaund koji ima za 5 dana a ja ću do tada da poludim pa vas molim da mi kazete nešto više o tome.Hvala mnogo unapred
OPIS-50
(OPISIVAC)
2015-07-03 07:52 PM
CISTE U DOJKAMA

Ciste su šupljine ispunjene tekućinom koja može biti prozirna, mliječna, krvava ili smeđe boje. Ciste se ponekad mogu napipati osobito ako su smještene blizu površine kože ili su veće od 1 cm. U dubljim slojevima dojki, osobito kod većih (voluminoznijih) dojki najčešće ih nije moguće napipati.

Uzrok cista je nepoznat, premda izvjesnu ulogu može imati ozljeda. Ciste ponekad uzrokuju bol u dojci. Za otklanjanje boli u dojci, osobito kod većih cista liječnik može tankom iglom isprazniti tekućinu iz ciste. Tekućina se šalje u laboratorij na citološki pregled mikroskopom. Liječnik pregledava boju i količinu tekućine te zapaža je li cista nestala nakon što je ispražnjena. Ukoliko je tekućina krvava, smeđa ili mutna i ukoliko se ponovno pojavi nakon ispražnjavanja nakon 12 tjedana, čitava se kirurški odstranjuje budući da je, premda rijetko, moguć razvoj raka dojke u stjenci ciste.

wildflower
(...)
2015-07-05 12:12 AM
Pojava cisti je vjerovatno posljedica nedostatka joda.
Generalno govoreci, obične vodene ciste su bezopasne i mogu se same povuci. Biljka cuvarkuca je dobra za uklanjanje cisti, bilo gdje u tijelu.
Galeb
2015-07-19 06:19 PM
Ciste u grdima kod djevojcica su obično bezazlene. Ljekar uvije želi da bude siguran u to se iz tog razloga radi UZ (Ultra zvuk) a ako posumnja nešto radi se mamografija a nekad i biopsija. Kod benignih cista(bezopasnih) obino se ne poduzima ništa. U slučajevima da se radi o većim cistama, bolnim ili cistama koje smetaju tada se vrsi odstranjenje.
Savjet: Nema razloga za zabrinutost. Postupite po nalogu ljekada i napravite pretragu UZ a o daljnjem toku će tada odluciti ljekar. Vjerujem da će sve biti uredno.
Sve najbolje Galeb
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Necklaces?
.