Forums : Zdravlje

 Comment
moguća trudnoća ili ne?
velika-mala
(...)
2015-04-10 09:51 PM
Žena uskoro puno 49 godina. Zbog velikog mioma odstanjena joj je materica I jajovodi. Jajnici su zdravi I ostali nedirnuti I receno joj je da će uci u menopauzu kao sto bi usla I sa matericom. Da li je moguća trudnoća kada nema materica I jajovoda a sa zdravim jajnicima. Pola žena I našeg drustva tvrdi da nije , a druga tvrdi de jeste, samo sto bi to bila vanmatericna trudnoća koja ne može da opstane I opasna je za ženu. Da li je moguće da žena ostane trudna kada nema matericu I jajovode a sa zdravim jajnicima.
Žena se posle rasprave zabrinula jer ne koristi ništa za zastitu od trudnoće.Hvala na odgovoru ili komentarima.
xzy
(ing)
2015-04-11 06:06 PM
Evo iz mog „nadimka” ćeš skontati da nemam nikakve veze sa medicinom ali prilično sma siguran da ne moze ostati trudna bez materice i jajovoda. Mislim mnoge žene teško/nikako ne mogu da zatrudne i sa ovo dvoje a bez njih ja nevidim da je fizioloski moguće
pcelica-maya
(skupljacica meda)
2015-04-12 01:18 PM
Na koji način bi spermatozoid „dolteo” do zenskog jajasca ako ne postoji jajovod? Maternicu nećemo ni spominjati. Čak i da se radi o vanatericnoj trudnoći, prvo treba oploditi jajasce (do kog se fizicki ne može jer nema jajovoda) a onda to oplodjeno jajsce treba negde i da se ugnezdi (opet nema ni jajovoda ni maternice).

Prosto ne mogu da verujem da bi neko postavio ovakvo pitanje.
xzy
(ing)
2015-04-12 07:02 PM
ja prosto ne mogu da vjerujem da 50% žena kaže da može
LeeLu
2015-05-12 03:07 PM
Spermatozoid ne putuje kroz jajovod do jajasca, jajovodi služe da se kroz njih jajasce spusti u matericu gde se susretne sa spermatozoidom. Dakle ako ne postoji ni materica ni jajovodi ovo dvoje ne mogu da se sretnu. Postoji teoretska sansa da se sretnu u stomacnoj duplji gde bi to onda bila vanmatericna trudnoća, ali sanse su verujem ravne skoro nuli, pogotovu kod žene od 49 godina kod koje iako su jajnici netaknuti same jajne celije su verovatno već neupotrebljive..
 Comment Remember this topic!

Looking for PomPom Keychains?
.