Forums : Zdravlje

 Comment
Nepoznata bolest
KnowHow
(slobodan strelac)
2015-03-26 12:07 AM
Izgleda da sam ozbiljno bolestan. Imam diabetes tipa 2, visoki tlak, kolesterol, gaut. Međutim, to nije ništa spram onoga sto mi se pocelo nedavno desavati: Januara 2. 2015. sam osetio da svetlost nekako cudno treperi oko mene i to je trajalo nekih desetak minuta. Sledećih nedelju - dve jednom dnevno bi mi se desilo da se sve oko mene vrti nekih 3 do 5 minuta. Ako bi pogledao prema gore, u pravcu 2 sata, onda bi stalo ali ja nebi mogao gledati tako duže od sekndu - dve jer me oci zabole u tom polozaju. Zatim, otprilike početkom treće nedelje, nakon jedno sat vremena sedenja u kaficu primetio sam da mi desna ruka, kad je pokusam pomeriti, nekako leti po zraku kao da nema masu. I to je tralalo nekih 5 minuta. Nakon nekih nedelju dana to mi se desavalo istovremeno desna ruka i noga, drugom prilikom, leva ruka i noga na nekih pet minuta. Zatim, oko mesec dana nakon prvih simptoma, prvo leva ruka i noga, zatim nakon dva minuta desna strana, zatim nakon par minuta nisam uopste mogao da ustanem sa kauca, levo uho mi je bilo napola zacepljeno, i par minuta nisam mogao da pricam (jedva sam mumljao). Otisao sam na „emergency” i tamo su mi napravili CT glave i pregledali srce i rekli da je sve u redu i neka se obratim mome doktoru. On me je poslao na detaljniji pregled srca i testove pluca na disanje i to je sve u redu. Problem i dalje traje i pre par dana, znaci, dva i po meseca nakon prvih simptoma, desilo mi se da nisam mogao koristiti levu stranu, imao probleme sa vidom, govorom - ali ovaj puta gotovo celi sat vremena. Otisao sam ponovo na „emergency” ali oni nisu hteli ništa preduzeti jer već imam zakazano za neurologist-u za nekih tri nedelje. Probleme imam svakodnevno, ima nekih desetak raznih simptoma koji se pojavljuju u raznim kombinacijama, uglavnom na do 5 minuta, nekad i po vise puta dnevno. U zadnjih nedelju-dve primecujem da mi se stalo pojavljuju dodatni simptomi (trnjenje gornje vilice, usana, neki cudan osecaj u glavi...)
Molim one koji su upuceni u problematiku da mi barem navedu koje bi sve bolesti mogle biti u pitanju.
Hvala svima!
OPIS-50
(OPISIVAC)
2015-03-26 06:03 PM
da se nenagadjamo pravac speijalista i trazi kompletan pregled
kum1
2015-03-30 11:27 PM
A tu se krijes „know how”chudno da „Opis” nije imao shiri opis tvojih simptoma.Možda bolje da posetis „Mayo clinic”imaš simptome tipa „lavirint”!
Ton_ka
(n/a)
2015-09-02 05:55 PM
hmm... ziv li si?
rvgrd04
2015-10-02 01:43 PM
pozdrav, nadam se da ste ok...I ja imam mnogo cudnih simptoma, neke stvari su mi I dijagnostikovali (anemiju,proširenje aorte, zacepljen krvni sud u vratu, hasimoto tiroiditis, plantar fascilitis, osteoarthritis, menierovu bolest, ostecenje sluha,...) a dosta još nisu...poslednjih godinu dana idem kod reumatologa...jedan kaže sumnja na sjogren sindrom, drugi misli miastenija graves, treci nije kazao ništa pametno..sve u svemu, lutaju ...mislim se da odustanem od lekara...izvinjavam se na duzem uvodu...javila sam se najviše zbog tog svetliucanja u vidnom polju, ja sam jedno vreme imala kao neko treperenje,svetlucanje, pocne malo pa se proširi po vidnom polju I traje oko 20 min, za to vreme ne mogu da čitam...posle je ok...I radili su mi mri itd I ništa nisu nasli...posle sam sama nasla na dr googlu sledeće „migrena sa aurom, bez glavobolje” mislim da je to kod mene bilo, trajalo je 5 god (par puta godisnje) I sada već 4 godine toga nema (ima drugih stvari...umor, grcevi u misicima...).. što se osecaja trnjenja tiče, mislim da je to neka periferna neuropatija (ovako laicki, cisto kao drugi pacijent :-) ) I mislim da se ne trebate jako brinuti da je nešto ozbiljno...možda da odete do neurologa I reumatologa, I da proverite vit D, B12 ,kalijum, magnezijum, gvozdje, stitnu, itd...u svakom slučaju, pokusajte da ne panicite kad nešto pocne, ja sam imala mnogo takvih loših situacija, I prođe to, lezite I cekajte da prođe...biće bolje, pozdrav!
 Comment Remember this topic!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.