Forums : Zdravlje

 Comment
Bol u kuku
Decenzo
2015-03-14 08:11 PM
Na desnoj strani već duže vreme uocljivo mogu napipati tvrdu izraslinu (unutrasnjosti)koja s vremenom zna biti bolna I tu bol osecam u kuku ,Ultravuk nikad nije pokazao ništa ,Pre 30 god operisala Sam slepo crevo ,to već osecam oko skoro 20 -taj god ,s tim sto bol postaje jača s vremena na vreme, Ct-sken nebi zeljela ako nemoram .
OPIS-50
(OPISIVAC)
2015-03-15 05:06 AM
Neki od uzroka boli u kuku su:

Artritis je jedan od najčešćih uzroka, a postoje mnogi dostupni tretmani liječenja. Trohanterični bursitis je vrlo čest problem koji uzrokuje upalu burse na vanjskoj strani zgloba kuka.
Tendonitis se može pojaviti u bilo kojoj od tetiva koje okružuju zglob kuka.
Osteonekroza je stanje koje nastaje kada je ograničen protok krvi u području kosti. Ako neadekvatna količina krvi stiže do kostiju, stanice mogu odumrijeti i kost bi mogla propasti.
Lumbalna bol – mnogi problemi s leđima i kralježnicom mogu izazvati simptome oko stražnjice i kuka. Najčešći problemi koji izazivaju bol u kuku su hernija diska i išijas.
Prenaprezanje mišića oko kuka i zdjelice također mogu uzrokovati bolove i grčeve. Najčešće je to slučaj s preponama i tetivama.
Lom kuka najčešći je kod starijih osoba s osteoporozom. Liječenje slomljenog kuka zahtijeva operaciju, kako bi se zamijenio slomljeni dio ili ugradila metalna ploča s vijcima.
Frakture kuka kod sportaša koji sudjeluju u zahtjevnim sportovima, poput trčanja na duge pruge, također su česte. Liječenje je obično uspješno i uključuje izbjegavanje rizičnih aktivnosti.
Problemi u kuku mogu se javiti i u djetinjstvu, primjerice:

Razvojna displazija predstavlja dislociranost kuka u ranom djetinjstvu te se on ne može pravilno razvijati. Iako to obično nije bolno za djecu, može dovesti do artritisa i problema s hodanjem.
Legg-Calvé-Perthesova bolest je problem sličan osteonekrozi, no javlja se u djetinjstvu. U nekim slučajevima može dovesti do trajnog oštećenja kuka i artritisa.
Kada posjetiti liječnika?
Ako niste sigurni u uzrok boli u kuku, ili ako ne razumijete specifične preporuke za liječenje vašeg stanja, trebali biste potražiti liječničku pomoć. Liječenje boli u kuku mora biti usmjereno na specifičan uzrok problema.

Neki od znakova koji ukazuju na potrebu liječničke intervencije su:

Nemogućnost normalnog hodanja
Ozljede koje uzrokuju deformitet oko zgloba
Bol u kuku koja se javlja noću ili dok se odmarate
Bol u kuku koja traje nekoliko dana
Nemogućnost savijanja kuka
Otekline u području kuka ili butina
Znakovi infekcije, uključujući groznicu, crvenilo i toplinu
Svi ostali neobični simptomi
Liječenje boli u kuku
Liječenje boli u zglobu ruke u cijelosti ovisi o uzroku problema, stoga je precizna dijagnoza od velike važnosti.

Ako niste sigurni u uzrok boli ili težinu vašeg stanja, trebali biste potražiti savjet liječnika prije nego što započnete bilo koji tretman.

 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.