Forums : Zdravlje

 Comment
Visak kilograma od lekova
Qlex
(!)
2015-01-17 10:20 AM
Već godinama pijem neke lekove i primetio sam da sam se ugojio od tada nekih 20kg. Kako da smršam najjednostavnije?
OPIS-50
(OPISIVAC)
2015-01-17 01:05 PM
Lekovi koji mogu izazvati dodavanje kilograma
I neki drugi lekovi koji se dobijaju na recept se povazuju sa dodavanjam na kilaži.

Lista uključuje antipsihotike (koji se koriste za poremećaje poput šizofrenije i bipolarnog poremećaja), kao i lekove za migrenu, napade, visok krvni pritisak i dijabetes.

Posavetujte se sa doktorom oko korišćenja lekova koji utiču na bolest ali ne izazivaju nus pojave.
Qlex
(!)
2015-01-18 01:07 PM
hvala :)
eperson72
(lekar)
2015-01-18 04:55 PM
Cartagena
2015-01-21 01:39 PM
Najjednostavnije ...napravite listu unosa hrane...cisto da imate predstavu šta unesete u organizam tokom dana...i tako zapisujete sve sto pojedete jedno mesec dana...Nakon toga sedite, uzmite casu limunade i lepo analizirajte sve. Zatim postavite novu temu ovde pa ćete dobiti pomoć...Na uopstena pitanaj teško je dati odgovor.
Good Luck!
kajsija
2015-04-03 07:04 AM
Zdravo svima. Imala sam probleme sa štitnom žlezdom i dosta dugo bila razne terapije i lekove . Takođe imala sam i neke hormonske terapije . Sve to je dovelo do znatnog povećanja moje kilaže. Postalo je neizdrživo jer sam se ugojila preko 25 kilograma. Stvarno mi je bilo neprijatno i nisam mogla da funkcionišem svakodnevno kako sam navikla nekada. Toliko kilograma nikada nisam imala. Bilo je frustrirajuće. I onda sam presekla u jednom danu i krenula da vežbam i da se zdravo hranim. Citala sam na raznim forumima iskustva drugih i svi su se složili da u ovakvim situacijama mršavljenje ide teže i da treba biti uporan. Tako je bilo i kod mene . Nekada sam imala krize , vežbala super nekada i po dva sata a rezučtati izostajali. Znala sam da moram da izdražim i da nastavim dalje isti ritam. Jeste bilo teško ponekad , gubite veru, ne verujete u sebe, u uspeh, mislite da se nikada nećete moći rešiti suvišnih kilograma i svašta nešto vam prolazi kroz glavu. Dosta sam citala i na internetu i neku literaturu stranu . To mi je takođe pomoglo da razumem neke stvari. Ima dosta tesktova i na srpskom koji vam mogu pomoći pri gubljenju kilograma. Evo jednog teksta http://licnitrener.rs/mrsavljenje/zdravo-mrsavljenje.php
I ovde sam našla super informacije http://www.yumama.com/porodica/blog-strucnjaka/index.1.html
Kroz nekih 8 meseci sam uspela da skinem nekih 14 kilograma. Bilo je teško ali sam bila zadovoljna sa rezultatom. Iako je išlo sporo po nekih 1,5 kg mesečno nisam htela da klonem duhom. Računica mi je bila čista. 1,5 kg mesečno za period od godinu dana i to bi bilo super da izgubim 18 kg. Ja sam sa tim planom bila zadovoljna. I mogu vam reći u celoj ovoj borbi je važno biti i skroman, i ne želeti rezulate preko noći . To ipak nije realno jer moj metabolizam nije funkcionisao kao svaki drugi. Ipak nakon godinu dana treninga ja sam usvojila zdrave navike i mislim da je to pun pogodak i da će mi taj ritam prijati i u budućnosti jer planiram da nastavim ovako da se rekreiram koliko budem stizala od posla. Bitno je da to meni prija i da sam ja pronašla sebe u svemu ovome. Sada ne mogu bez treninga i to je postalo kao neka slatka zavisnost. U suštini htela bih da ohrabrim i druge da budu strpljivi da ne klonu duhom jer je ovo pravi i jedini put kako možete da zdravo smršate ukoliko ste imali zdravstvenih problema zbog uzimanja raznih terapija i lekova.
 Comment Remember this topic!

Looking for Unicorn Gifts?
.