Forums : Zdravlje

 Comment
Podizanje spustenih grudi
strategija
(domacica)
2014-12-03 05:14 AM
Nakon što sam smrsala 15 kg,grudi koje su prirodno velike,poprilično su postale spustene.Ne znam skoro ništa o estetskoj hirurgiji,znam samo da je bolno.Šta mene u stvari zanima,da li je oporavak jednako tezak,bez obzira sto ja ne bih stavljala silikone,niti imam problem s tim ako grudi budu manje,samo bi ih podigla.Ima li neko slično iskustvo?
OPIS-50
(OPISIVAC)
2014-12-03 08:30 AM
Podizanje grudi operativni je zahvat koji se radi kod onih pacijentica koje su izgubile tonus grudnih mišića zbog niza faktora kao što je trudnoća, dojenje, naglo mršavljenje ili zbog starosti, kada grudi jednostavno „padaju ̋. Veoma je važno da kirurg na pravi način uputi pacijenticu u zahvat koji želi, da joj predoči sve mogućnosti ali i nemogućnosti samoga postupka te u dogovoru sa pacijenticom pronađe najpovoljnije rješenje.

Često se koristi i povećanje grudi pomoću implanata kako bi se dobilo na punoći dojke. To je obično slučaj sa ženama koje pored spuštenih grudi imaju male i ” prazne„ grudi kod kojih samo podizanje neće mnogo napraviti. Povećanje grudi slijedi nakon svih potrebnih laboratorijskih pretraga te EKG snimaka. Sve je moguće odraditi u poliklinici ME-DENT. Ukoliko kirurg smatra za potrebno, pacijentica treba uraditi i mamografski pregled, kako bi se otklonio i najmanji trag sumnje na neko zloćudno oboljenje.

Prije bilo koje vrste kirurških zahvata, a posebno prije operacije podizanja ženskih grudi, treba prestati s uzimanjem preparata protiv bolova i to iz skupine nesteroidnih protuupalnih lijekova, koji sadrže acetilsalicilnu kiselinu kao: Aspirin, Andol ili Acisal. To je također jedan od vrlo bitnih faktora u pripremi pacijentice za kirurški zahvat, jer na taj način preveniramo eventualna neželjena krvarenja i hematome (krvne podljeve) za vrijeme i nakon operacije, što nam znatno pospješuje i ubrzava oporavak te poboljšava rezultat operacije. Također je od velike važnosti upozoriti pacijenticu na prestanak pušenja, najmanje tjedan prije operacije i dva tjedna nakon operacije. Podizanje grudi izvodi se pod općom anestezijom i za pacijenticu je bezbolan.

Postoji nekoliko tehnika kojima se obavlja mastopeksija. To su sljedeće tehnike :
1. Periareolarna - Rez oko vanjskog dijela areole ( to je pigmentirani kolut oko bradavice ).
2. Periareolarna vertikalna mastopeksija - Rez oko vanjskog dijela areole i ravno dolje.
3. Obrnuto slovo T

Načini se inframamarni rez s vertikalnim rezom od sredine inframamarnog pregiba do aerole. Ovaj zahvat se koristi kod jako obješenih grudi. Podizanje grudi je peracija koja traje od 90 minuta do 3 sata. Nakon obavljenog zahvata pacijentica ostaje najmanje 24 sata u Poliklinici i za to vrijeme joj je pružena kompletna medicinska skrb. Šavovi se odstranjuju 10-ti dan nakon zahvata. Već dva tjedna nakon operacije pacijentica je sposobna za povratak svojim svakodnevnim privatnim i profesionalnim aktivnostima, uz napomenu da izbjegava veće tjelesne napore u razdoblju od mjesec dana nakon operacije.

U prvo vrijeme ne smiju se dizati predmeti iznad glave. ( 3-4 tjedna ) Nakon modeliranja dojki ( samo podizanje ili podizanje i ugradnja implantata ), okolno područje može biti bolno i nateklo. Stoga je potrebno uzimati anelgetike a prema preporuci kirurga i neke druge lijekove. Nakon što se podizanje grudi okonča pacijentica se previja sa elastičnim kompresivnim zavojem koji se skida idućeg jutra prilikom tuširanja. Na kožu se stavlja krema sa salicilatima kako bi se ubrzala resorpcija hematoma ili modrica a zatim se ponovno stavlja zavoj. Tijekom prvih 10 dana, zavoj se skida samo za vrijeme tuširanja, inače se nosi stalno. Nakon toga se iduća 4 tjedna nosi samo tijekom dana. Pet dana nakon operacije, preporučuje se manualna masaža i limfna drenaža tretiranog područja.

Vježbanje i bavljenje sportom preporuča se otprilike za 6 tjedana nakon zahvata a suncu se ne bi trebalo izlagati najmanje 6 mjeseci do godinu dana. Operacija ne utječe na dojenje obzirom da se ne diraju mliječni vodovi. Svakoj pacijentici se daju pisane upute o postupcima njege dojki nakon mastopeksije ili modeliranja, koje će trebati provoditi kod kuće.
 Comment Remember this topic!

Looking for Unicorn Gifts?
.