Forums : Zdravlje

 Comment
Bolovi u stomaku i slabost -za Dr Galeba
kalavestra
(inzinjer)
2014-11-30 03:09 PM
Postovani dr, imam IBS već nekoliko godina. Poslednjih dva tri meseca imam bolove u stomaku posle obavljanja velike nuzde. O poslednjih mesec dana nuzdu obaljam 2 -3 puta sto mi nikad u zivotu nije bilo pre. Stolica je normalana nepormenjene boje. Posle takvog odlaska u WC sad na bolove doazi i jedan osecaj opste iscrpljenosti od koga se opravim nekad i posle sat dva tek. Nisam promenila ništa u svojoj ishrani, samo sam dodala sat sedenja zbog odlaska u udaljeniji grad na posao. Da napomenem da se borim već neko vreme sa anemijom. Floradix pomaze ali jako sporo. Po meni je za anemiju kriva moja predmenopauza i obilne menstruacije pa sam ukljucila pilulu u dogovoru sa Family doktorom. U zadjih par meseci takođe patim od iznenadnih nesvestica koje se javljaju dok sedim ili stojim a ne tokom ustajanja ili bilo koje druge promene polozaja. Imam 48 godina. Dli ja to starim pa sve pocelo da ziga ili bih ipak nekako trebala da povezem ove sve tegobe i idem kog specijaliste (kog?) za dalju istragu. Hvala puno unapred.
OPIS-50
(OPISIVAC)
2014-12-01 06:23 PM
Upala slepog creva (apendicitis), upala debelog creva (divertikulitis, kolitis), začepljenje creva (ileus), oboljenja mokraćnih puteva ili bubrega, akutna upala gušterače (pankreatitis), infarkt, žučne i bubrežne kolike.
Galeb
2014-12-01 07:11 PM
Kako je kod vas postavljenaadijagnoza IBS i da imate anamiju uz to ste vjerovatno i u klimaksu, bilo bi potrebno da odete kod Gastroenterologa, koji treba ponovo da evaluira sve probleme koje imate, ponovo da vidi da li je sada u pitanju upala, alergisko obolenje creva ili stres odnosno hormonalni poremecaj. Svako od ovih obolenja zahteva posebno lijecenje. Tek poslije ovoga može se znati tacna dijagnoza sada a time i ciljana terapija. Uzrok IBS je najcesce stres, ali vase godine traže razjasnjenja i drugih obolenja koje se mogu javiti u toj dobi. To će zahtevati dodatnu obradu od Gastroenterologa, ali će se doći do dijagnoze a time i terapije.
Vjerujem da će sve proćiuredno.
Sve najbolje Galeb
kalavestra
(inzinjer)
2014-12-02 12:45 PM
Hvala puno!
eperson72
(lekar)
2014-12-17 07:16 PM
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Necklaces?
.