Forums : Zdravlje

 Comment
Ulje crnog kima
lavanda
2014-08-27 05:16 AM
Ljekovitost ulja crnog kima - ćurekot (nigella sativa), koje se dobija hladnim postupkom cjeđenja sjemenki biljke. Jedina mu je mana što je prilično skupo. Razmišljam o mogućnosti dobijanja ulja u kućnoj radinosti. Samljela bi sjemenke biljke koje se može kupiti u prodavnicama zdrave hrane i nije skupo. Dodati recimo kvalitetno maslinovo ulje i držati neko vrijeme zatvoreno u tegli, a zatim procjediti i sadržaj dobro istisnuti. Naravno da neće biti kvalitetno kao ono skupo ali možda „pije vode”. Ima li iko iskustva?
tufnica
2014-08-28 08:22 AM
Dolazila sam na slične ideje ali svi koje sam pitala o tome, a znaju vise od mene, bili su istog mišljenja da to nema nikakvog efekta.
Za kakvo takvo ulje neophodna je presa za hladno cedjenje sto mi u kucnoj radinosti nemamo.
U prodavnicama zdrave hrane imaju bocice ulja od 30ml po ceni od 260 din sto meni traje oko mesec dana jer uzimam 2x5 kapi dnevno. To je manje od preporucene doze od 25 kapi dnevno koja meni nikako ne prija pa mi je receno da smanjim do doze koja mi ne smeta.
OPIS-50
(OPISIVAC)
2014-08-28 12:16 PM

Doziranje ulja crnog kima poprilično je jednostavno. Preporucuje se 3 cajne kasikice dnevno jedan sat prije jela. To jest na prazan stomak.
Za većinu osoba koje žele ojacati imuni sistem i sprijeciti ili umanjiti sanse za dobijanje bolesti doziranje na ovaj način je sasvim zadovoljavajuce. Ulje se može uzimati na razne nacine. Neke smo već opisali na drugim web stranicama, ali evo nekoliko najjednostavnijih nacina. Protokoli i upute za doziranje za specificne bolesti je opisano na posebnim web stranicama.

•Jedna cajna kasikica ulja crnog kima pomjesana u jogurt. Koliko jogurta, zavisi od vaseg ukusa. Mozete dozirati u pola kafene soljice ili u punu casu jogurta.
•Jedna cajna kasikica u malo meda. Prakticno za djecu i osobe koje ne vole jogurt. Doziranje ulja crnog kima u medu se ne preporucuje diabeticarima i gojaznim osobama.
•Ulje crnog kima doziranje na salati. Ulje ima prijatan ukus dat će dodatnu aromu salati. Pošto se uzimanje ulja crnog kima regularno preporucuje prije jela, da bi se dobio isti efekat na salatu mozete dodati i vise od jedne kasikice. Ako spremate obrok samo za sebe, dvije kasikice je dovoljno. Ako se salata sprema za cijelu porodicu, dodajte dvije kasikice za svaku odobu.
•Ulje crnog kima doziranje za tumor
•Ulje crnog kima doziranje za diabetes
•Ulje crnog kima doziranje za migrenu
Već sam pomenuo da neki proizvodjaci za doziranje ulja crnog kima preporucuju vece kolicine nego sto smo opisali na ovom web sajtu. Razlog ovome je zelja za vecom prodajom, ali apsolutno nema potrebe za većim dozama nego sto je opisano ovdje. Neki proizvodjaci čak i nemaju doziranje ulja crnog kima na ambalazi. Ovo se posebno odnosi na proizvodjace sa bliskog istoka gdje je ulje crnog kima dio svakodnevne upotrebe.
Posjetite web stranicu sa koje je ovaj prilog kopiran: Ulje crnog kima . Pogledajte is ostale savjete u vezi ove ljekovite biljke.
dijana-bl
(boginja lova)
2014-09-18 09:44 AM
Cuj njega ulje crnog kima ima prijatan ukus i dace aromu salati.
Pa možda, ali na motorno ulje!
Cartagena
2014-10-20 06:24 AM
Dijana-bl, nemojte zametiti osobi sa nikom Opisivac jer on samo radi copy/paste i to nije njegov tekst. Opisivac je jedna uzaludna ali dobronamerna osoba iz Kanade. Ima covek visak vremena pa eto kopira razne stvari u nadi da vama pomogne.
 Comment Remember this topic!

Looking for Unicorn Gifts?
.