Forums : Zdravlje

 Comment
Eserihija Koli za DR. Galeba!
cerovica
(tragac)
2014-03-21 07:58 PM
Molim Vas ako ste u mogućnosti da mi skrenete paznju na sve ono čega se treba kloniti,a šta koristiti.Naime moja sestra pije antibiotike od 800mg svakog jutra I veceri po 2,ima li nešto cime bi još pripomogla,šta izbegavati,a šta primeniti u borbi s tom bakterijom,Hvala I pozdrav!!
OPIS-50
(OPISIVAC)
2014-03-22 10:02 AM
Sok od plodova brusnice može da oteza eserihiji koli da se talozi u mokracnom mjehuru i ureteru i tako smanji mogućnosti za stvaranje infekcije. Ovo ni u kom slučaje ne znači da će vas sok od plodova brusnice osloboditi infekcije. Konzumiranje ovog soka je preporucljivo kao preventiva i pomoć kod lijecenja, a ne kao lijek. Plodovi sadrže oksalate koji doprinose formiranju kamenca u bubregu. Pijenje ovoga soka u velikim kolicinama (vise od litra dnevno), ili uzimanje koncentrisanih proizvoda od brusnice (tableta), mogu povecati rizik za stvaranje kamenca u bubregu, mada to nije pouzdano dokazano. Osobe koje su već imale kamenac u bubregu, ne bi trebalo da uzimaju često ovaj sok ili proizvode od ploda ove biljke. Takođe, konzumiranje ovoga soka zajedno sa Uvinim cajem će ponistiti dejstvo uve. Caj od lista brusnice ima slična svojstva kao caj od uve, tako da se mogu koristiti iste preporuke.

Grupa istrazivaca iz Izraela je nasla da fruktoza iz soka plodova brusnice i borovnice ima svojstva da sprijecava talozenje bakterija, ne samo u ureteru, nego i u zelucu. Ispitivanja su pokazala da sok sprečava talozenje bakterije Helicobacter pylori koja izaziva cir na zelucu. Obratite paznju da se koristi izraz sprijecava talozenje, a ne eliminisanje bakterije. Preporucuje se koriscenje ovoga soka kao dopuna i pomoć kod lijecenja infekcija ozbiljnijim terapijama.

PIREVINA, RIZOM (Rhizoma graminis). Ako morate da izaberete samo jednu biljku od koje ćete da pravite caj za borbu i preventivu protiv infekcija urinarnog trakta, kao i za generalno ciscenje organizma, to svakako treba da bude – Pirevina! Moj otac, dr Enes Hasanagic, toliko je cijenio ovaj „ljekoviti korov” da sam ja odlucio da posvetim cijelu stranicu ovoj biljci! PIREVINA

UROLOSKI CAJ DR HASANAGICA. Može se koristiti uz E-KAPI kao pomoćno sredstvo. Recept za pripremu Uroloskog caja prema dr Hasanagicu je slijedeci:
list koprive (Uricae folium) 10 g (pomaze smanjivanju upala);
kukuruzna svila (Maydis stigma) 10 g (formira zastitu oko sluznice);
kilavica (Herniaria glabra) 10 g (pomaze smanjivanju upala);
korijen zečijeg trna (Ononidis radix) 15 g (ima antibakterijska svojastva i pomaze eliminaciji infekcije);
korijen peršuna (Petroselini radix) 15 g (ima antibakterijska svojastva i pomaze eliminaciji infekcije);
korijen sladića (Glycyrrhizae radix) 10 g (obnavlja sluzokozu);
cvijet nevena (Calendulae flos) 35g (pomaze obnovi ostecene sluznice uretera);
rizom pirevine (Graminis rhizoma) 35 g (izvanredan diuretik i cistac organizma);

PRIPREMA: Jednu supenu kasiku cajne mjesavine preliti sa 2 dcl kljucale vode. Ostaviti poklopljeno pola sata uz povremeno mijesanje. Procijediti i piti vise puta na dan, uvijek svjeze pripremljen caj.

Uroloski caj dr Hasanagica se preporucuje u kombinaciji sa E-KAPIMA doktora Enesa Hasnagica, kao pomoć kod vrlo jakih infekcija urinarnog trakta. Cajnu mjesavinu mozete sami napraviti, ili nabaviti već pripremljenu kod naših distributera E-KAPI.





Galeb
2014-04-02 10:07 AM
Infekcija mokracnih putava sa E.Coli je Cesta infekcija kod žena. E coli je šta novnik probavnog trakta te je infeekcija kod žena daleko laksa i cesca nego kod muskaraca. Kod žena zreli tome doptinosi i spolni odnosi.
E.coli ima na sebi Flagele-P fimbre koje se lako zakace na stijenku mokracnih puteva. To je pogotovo izrazeno ako postoje manje ili vece anomalije kod kojih se mokraca zadržava u mokracnim putevima.
Šta trea ciniti?
Ljecnik kod infekcije mokracnih puteva odredi pacijentu da mokracu da na urinokulturu i antibiogram. Na osnovu toga se ide sa ciljanim antibiotikom na koju je E coli osjetljiva. Ueci slučajeva to ljekar na osnovu iskustva to pretpostavlja. Kako su reinfekcije česte to osoba lako i dobija ponovne infekcije. Ako postoje anomalije tada je lijecenje teško i traje dugo. Tada se uvodi preventivna terapija.
Kako vi niste naveli koji lijek uzima i u kojoj dozi to je teze i predvidjeti antibiotsku terapiju. Od opstih preventivnih mjera odoba treba da unosi dosta tekucine i da često ide mokriti a ne da zadržava mokracu. Zadržavanje mokrace omogućava vezivanje bakterije za stijenku mokracnog puta.
Ovo je sve što se u vezi navedenog problema može reci a na osnovu onoga sto ste vi naveli.
Sve najbolje Galeb

.
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.