Forums : Velika Britanija

 Comment
Olimpijsko opsadno stanje
JV
(...)
2012-04-29 07:55 PM
Danas čitam u novinama kako, za vreme Olimpijade, vojska želi da postavi anti-aircraft missiles na krovove Londonskih zgrada, a već se zna da će ceo istocni deo gde će se sve to održavati , biti obezbedjen sa oko 8000 vojnika (sto je vise nego sto imaju na bliskom istoku)i nešto više policije i drugog personala iz obezbedjenja.

Apeluju na gradjane da ne koriste gradski prevoz, da ne idu na posao već da rade od kuce, a stanovnicima Stratford-a je čak receno da tri nedelje neće moći da imaju nikakve sahrane jer bi to izazvalo zakrcenje, a to, oni, kao organizatori, nikako ne smeju da dozvole.

Dakle, oni se spremaju, a vi, ostajete li u Londonu ili ćete gledati da negde odete iz grada koji će biti u potpunom haosu.
Kakva su vam predvidjanja, hoće li Englezi moći da izguraju ceo ovaj poduhvat a da debelo ne zabrljaju?:)
JV
(...)
2012-04-29 07:59 PM
Mislite li da će biti teroristickih napada...

Nešto sam pricala sa drugaricom i slozile smo se da može lako da se desi da se oni dese neposredno pre početka igara jer će tada obezbedjenje biti znatno labavije nego jednom kad sve pocne.
Tri_boje_plavo
2012-04-30 04:06 AM
Mene plasi mogućnost teroristickih napada jer i pored megalomanskog obezbedjenja, fizicki je nemoguće kontrolisati milione ljudi. Primera radi, nedavni incident tokom cuvene veslacke trke se jedino mogao sprečiti ako bi se bukvalno blokirao prilaz reci s' obe strane. A to je ogroman posao i čak ako bi se ovako nešto i uradilo, u pitanju je Sizifova rabota jer ću uvek neka rupica negde ostati nezapusena.
A toliko je sportova na otvorenom i na zalost, dovoljna je jedna teroristicka budala sa zlom namerom da sve ode ne u tri, nego trianest persuna.

Ja sam ipak, optimista: jeste, biće totalni haos što se prevoza tiče ( to nije ništa novo, javni prevoz je i u tzv normalnim uslovima jezivo preopterecen). Ali mene to ne dotice jer već godinama pedalam. Uz varijantu „Ostajte ovdje”, nema sanse da propustim Olimpijadu. Već sam pripremila tri zastavice koje jedva cekam da nakacim na moj bajs da se lepo vijore.
JV
(...)
2012-04-30 08:51 AM
Olimpijada u Londonu ne može da se posmatra samo kao sportski dogadjaj jer su Englezi mirodjija u svakoj corbi. Njihova umesanost u mnoge konflikte, im je stvorila pregrst neprijatelja, mada su po tome još uvek u senci Amerikanaca.
Na London se može gledati kao na bojno polje, jer će osim sopstvenih neprijatelja, Englezi ovde imati na okupu timovi zemalja koje su međusobno u nekom od mogućih vidova rata. Primer toga je Izrael, koji provocira i ratuje sa pola zemalja u svom okruzenju.

Ne znam, nisam sigurna da oni sve to mogu da drže pod kontrolom.
JV
(...)
2012-04-30 09:03 AM
Btw, jutros se u Times-u ih zezaju sa naslovom(ili sam barem ja to tako shvatila), kao, šta je važno pri odabiru mesta za postavljanje projektila: Location, location, location...:))
boris195
2012-05-01 04:47 AM
Ako neko stvarno hoće da izvede teroristicki napad izvesce ga,a sa tolikim brojem Muslimana u zemlji nebih se zacudio da sad nešto explodira.
JV
(...)
2012-05-01 08:20 AM
Ja ne mislim da će sada ista explodirati. Jednostavno, em što ne bi imalo isti efekat, em sto bi englezi imali dovoljno vremena da saniraju posledice pre nego sto pocne Olimpijada.
Sir_Rory
(Househusband)
2012-05-01 05:49 PM
Na kanarskim ostrvima u to vreme, tako da što se mene tiče može da gori jopet... ;-)
Tri_boje_plavo
2012-05-02 06:52 AM
Draga JV,

Daj Boze da se ništa loše ne dogodi: ni pre, ni za vreme a ni posle Olimpijade. Nikada se posledice ne mogu potpuno sanirati, nikada. Neki trag uvek ostane a kao po pravilu, uvek stradaju oni koji su ni krivi ni duzni.

Elem, te tenzije koje pominjes nisu ništa novo. Toga je uvek bilo i na zalost, biće: 20je je Pesta trebala da bude domaćin ali zbog austro-ugarske proslosti na CVju, tj još vidjlivih svetskih rana nakon prvog svetskog rata, svetj e rekao ne Madjarskoj i igre su dodeljene čini mi se Belgiji (pride, mnoge zemlje nisu pozvane zbog negativne ratne im proslosti).
24e Nemackoj nije urucena pozivnica, 36e u Berlinu ni Spanija ni Rusija nisu ucestvovale iz politickih razloga (da ne pominjemo okolnosti pod kojima su ove igre odigrane, one su same za sebe dokaz velikih previranja). 56e (između ostalih neslavnih razloga) su ostale upamcene po bukvalno krvavom vaterpolo sukobu između Rusije i Madjarske a sve zbog politicke tenzije ove dve zemlje. 68e se dogodio cuveni „Black Power salute”.
Na zalost, Minhen 1972 ostace upamcen po terorizmu a politicke tenzije su se osetile i u Moskvi 80e. Ironija je sto su Amerikanci tada bojkotovali Olimpijadu jer su se protivili ruskom ratu u Avganistanu.Čak im se i Kina tom prilikom pridruzila ne ucestvujuci.

Naravucenije: Na osnovu trenutne politicke (a svetske, ne samo lokalne) situacije, jasno se vracamo na onu cuvenu „Historia magistra vitae est”.

U svakom slučaju, na stranu to što je svima van Britanije bilo lakse dobiti karte nego nama ovde (koji prakticno placamo troskove iste) ja se radujem Olimpijadi jer volim sport od malena. Pride, ovo je grad u kojem se dnevno govori vise od 300 jezika tj biće lepo videti kako narodi podržavaju svoje matice a nadam se i ovu zemlju gde su se nastanili. Takođe, dosta toga se desava iza kulisa: jesi li upoznata sa BBC semom da svaka zemlja predstavi svog pesnika/pisca? U skladu s tim, mi smo predstavljeni sa divnim Vaskom Popom a glumica koja je citala te bozanstvene redove je odlično obavila posao (pokusaj da pronadjes audio snimak na BBC-jevoj stranici). Takođe, srpska kuca će takođe biti predstavljena a ja jedva cekam vaterpolo utakmice. Paraolimpijada mi je slag na (doduse preskupoj) torti. Ironija je sto su stari Grci uzdizali kult zdravog tela tj Paraolimpijada bi bila veliko no-no u to doba. Što se toga tiče, daleko smo dogurali jer su u stara (losa) vremena ljude sa fizickim nedostacima prakticno satirali u korenu.

Kako kaže nas narod, „udri brigu na veselje” - ako ni zbog čega drugog, a ono sto ćemo debelo platiti ovaj tulum (21 milion dolara treba pokriti a sigurna sam da će politicari voditi onom nasom, starom „sve će to narod pozlatiti”).



Sir_Rory
(Househusband)
2012-05-02 02:46 PM
Tri_boje_plavo
02. maj 2012. u 06.52
Draga JV,

Daj Boze da se ništa loše ne dogodi: ni pre, ni za vreme a ni posle Olimpijade.

--------------------------------------------------------------

Mislim da je to 'job' za Alaha.
JV
(...)
2012-05-02 07:38 PM
U Londonu ili ne, igre ću da pratim na TV-u; nisam nešto za guranje sa tolikom masom, upravo zbog guzva i razmišljam da negde odem...:)
JV
(...)
2012-05-02 07:40 PM
Sir_Rory, unutar Islama postoji 72 denominacije, od kojih se mnoge međusobno trve, pa ti sad vidi...:)
Sir_Rory
(Househusband)
2012-05-03 05:56 AM
Mogu da postoje i 1072 denominacije, cilj im je jasan k'o dan. ;-)

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nJekdeqOflY#!
JV
(...)
2012-05-03 10:06 AM
Eh, ali upravo se radi o tome što se oni međusobno unistavaju...:)
Sir_Rory
(Househusband)
2012-05-03 12:51 PM
Mogu kako hoće, ima ih dovoljno i za međusobno unistavanje.
Tri_boje_plavo
2012-05-08 12:14 PM
Draga JV,

Nije guranje sa pucanstvom jedina opcija - postoje i loze, sampanjac i jagode varijanta. A bilo bi ruzno odbiti, zar ne? ;)



Tri_boje_plavo
2012-05-09 03:07 PM
P.S. Znam da ne volis guzvu ali ako promenis mišljenje, najtoplije preporucujem prekrasnu Amiru:

http://www.btriverofmusic.com/stage/europe

Imala sam tu sreću da uzivam u Amiri (i Bojanu Zulfikarpasicu) uzivo u intimnom ambijentu: za cistu, unikatnu peticu, veliku kao kuca su. Uzivaj:

http://www.youtube.com/watch?v=LnZ31Iet3E4

http://www.youtube.com/watch?v=NjnUr4JHe_g
JV
(...)
2012-05-14 11:09 AM
E pa da, bas je to u pitanju, ne volim velike guzve...:)
Tri_boje_plavo
2012-05-15 11:08 AM
Primljeno k' znanju draga gospodjo. Javicu kad Amira bude nastupala u nekom intimnijem ambijentu.

akomoguja
2012-06-27 05:46 PM
Paznja! 03.08.2012. u 19.11h london

03.08.2012. u 19.11h London

Eksplodirace nuklearna bomba na olimpijskom stadionu.Informisite se na internetu!

http://www.youtube.com/watch?v=w0La2pEM2Mc&feature=player_embedded

BOLJE VAM JE DA VERUJETE !
JV
(...)
2012-07-16 03:37 PM
Ijao, Olympic lanes u saobracaju, još jedan način za otimanje para. Pa stvarno su englezi najmastovitiji po pitanju dranja koze s ledja...:))

£130 komada, a čujem da je kod Harrods-a jedna traka za autobuse a druga olimpijska, pa vi birajte, hocete li onom od £60 ili ovom od £130...:)
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.