Forums : Velika Britanija

 Comment
Babice u Londonu?! Gde se poroditi?!
Bobanica
2011-10-15 06:53 PM
U situaciji sam da biram da li da se porodim u Londonu ili u Srbiji.

U Srbiji nam je cela porodica, ali su tamo (koliko mi se čini) uzasni uslovi u porodilistu. Opet, on bi dosao i oboje bi se skoncentrisali na bebu, a drugi bi kuvali, peglali itd...

Sa druge strane, u Londonu smo sami ali mogu da ocekujem da će jedna od mama da dodje da nam pomogne. Nisam bas nešto „zaljubljena” u njegovu mamau, a on treba da se vrati na posao 2 nedelje nakon porodjaja sto bi znacilo da ostajem sama ili sa negovom mamom. Mojam mama radi i teško da će moći doći na duže od 2 nedelje, a možda čak ni toliko. Svakako, bolnice su bolje ovde i mnogo humanije (cistije).

Kad bih nekako mogla da spojim porodjaj u Engleskoj a ostatak u Srbiji, bilo bi idealno.

Osim ovoga, zna li neko kako funkcionisu babice u Londonu? koliko često dolaze, koliko zaista pomazu. UPOMOC: kako to funkcionise?!?!?!?

HVALA :)
JV
(JV)
2011-10-16 04:36 PM
To sve treba da ti kaže onaj ko ti vodi trudnoću. Kako god, vise mojih prijateljica su se poradjale u St Mary's Hospital na Paddington-u, gde možeš da uplatis i privatnu sobu tih nekoliko dana koliko želiš da provedes u bolnici ili koliko je potrebno ako se oslucis za carski rez. Tada imaš veću negu. Inače, carski se ovde radi uz lokalnu a ne totalnu anesteziju, samo da znaš i muž može da prisustvuje s tim sto ništa ne vidi jer navuku paravan.
Misk0
(IT)
2011-10-17 11:32 AM
musko daje savete na temu trudnoća...

Ne vidim zašto bi ti bio problem da budete sami u početku, mi smo prošli kroz isto pre 5 godina i bilo je za uzivanje. Mnogo je lakse biti zbunjen kad ste udvoje. Tvoj muž(?) ima pravo na dve nedelje odsustva a može da uzme i odmor posle toga ako treba. Jedini problem je ako budes morala na carski rez, onda će ti neko definitivno trebati. Moj savet je da sredis mami vizu na vreme a kupi karte da ti dodje na 2 nedelje kad ti bolja polovina ode nazad na posao.

Savet, zakazi kod babice, pitanja na papir i pitaj direktno šta ti treba. Ovde neće niko da te izbaci iz ordinacije ako hoćeš da pricas. Nas su obilazili svakih dan ili dva a koliko se secam mogli smo da ih zovemo i cesce. Sad, ovo je bilo pre 5 godina i van Londona tako da stvari mogu da budu malo drugacije.

Iskustvo sa porodjaja u NHS bolnici je dosta dobro, pogotovo od trenutka kad je epidural poceo da deluje. Pre toga sam patio od jakog bola u rukama (da, kaži muzu da je bitno da menja ruke inače ni led ne pomaze :-). I stolice su im neudobne, lako je vama na udobnom krevetu...

Ako sve prođe normalno, ne ocekuj da ostanes vise od jedne noći Bebe su sa majkama u sobi i od odmora nema ništa. Čim jedna prestane, druga pocne, bar tako se prica :-)
Shomikus
(Striper u penziji)
2011-10-17 01:39 PM
Moram da primetim da samo naše žene dovode nekog da im pomaze to nisam videla kod drugih stranaca ovde.

Ja sam se oba puta porodila na carski i to u lokalnoj anesteziji, muž bio kraj mene i posle par sati nakon porodjaja ustala na noge. Nikakva drama. Nikog nisam imala kao pomoć i na tome sam srećna je mnogo lepse sto smo se muž i ja pomucili oko naše dece nego da se prepirem sa nekim ko je gajio decu pre 30 godina.

Babica ti vodi trudnoću i ona ti je bukvalno najvaznija. U početku ides jedanput mesecno kod nje a zatim na dve nedelje, a pred sam porodjaj ona dolazi kod tebe kuci. Nju možeš sve da pitas i dace ti svoj broj telefona tako da možeš uvek da je pozoves. Odmah pitaj i kojoj bolnici pripadas za porodjaj jer ako van radnog vremena bude nekih problema pravac u tu bolnicu, mada će ti ona odmah dati taj broj da bi ga imala za svaki slučaj. Kada se porodis nakon dan dva ides kuci. Prvog dana ti dolazi babica a zatim health visitor koja prvenstveno brine o bebi. Nju isto možeš sve da pitas.
SirBin
(vatrogasac)
2011-10-24 06:15 AM
Samo da korigujem nečiji prethodni post.
Ja sam bio sa mojom gospodjom prilikom oba porodjaja. Kod prvog sam se svojski trudio da ništa ne vidim, dok sam kod drugog gledao manje vise ceo proces izlaska.
PS. Nije za one sa osetljivim stomakom.
milany
(nema)
2011-10-31 09:46 AM
Ja sam se poradjala u Srbiji i nisam mogla da se oporavim mesecima.

Ovde vidim da se žene porode i treci dan već setaju decu po gradu.

Svaka žena koja živi u Srbiji jedva bi cekala da se porodi u Londonu. I ne mogu da verujem da bi otisla da se porodis u Srbiju samo da bi ti tvoja mama pomogla...Zar mislis da njegova mama nije mama i da ne bi volela da cuva svoje unuce?

Na kraju, mi sami pravimo decu i treba sami i da ih cuvamo.

Srećno
JV
(...)
2011-11-08 01:53 PM
Šta bi na kraju, 'el musko 'el zensko...:)
CeleBritySerb
(Spavanje je najbolji lijek)
2011-11-11 11:18 AM
To će te nauciti pameti da se drugi put na poradjas:-)
JV
(...)
2011-11-13 03:57 PM
Hahahha nego kao ona iz Radovana III sto je godinama bila trudna...:)
 Comment Remember this topic!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.