Forums : Velika Britanija

 Comment
Ukinuce vize.. kad na vrbi..
Mr_Hyde
(samo vas posmatram...)
2011-02-09 01:52 AM
...e pa nema boljih strucnjaka za politicki marketing od srba!

Da li ćemo se imada dozvati pameti ?!

Sada kada se odulucuje ukinuti vize za srbiju ili ne, potpisuju razne peticije i lobira, neko se dosetio da „pripomogne”. Čitam vest daje

Izvod iz teksta:

„Енглези су схватили шта смо желели да прикажемо у филму, јер су и њихови хулигани у прошлим временима били повезани са политичком десницом.”
(E blago meni.Pa kada su kada su englezi shavatili bilo šta kada je srbija u pitanju...)

„... Неки чланови наше заједнице у Британији су негодовали јер сматрaју да није патриотски такав филм приказивати странцима, јер се тако шаље лоша слика о Србији.”
(svakako se pridurzujem osudi ove nepromišljenosti i politicko-marketinske naivnosti. Daj Boze samo da nije nešto gore...)

„...Одговорио сам им да је врхунски патриотизам констатовати конкретан проблем, бавити се њиме, гледати истини у очи, јер се ушећерена верзија коју многи наши људи ван Србије имају о отаџбини своди углавном на коло и ”Зону Замфирову„, што није реална слика – каже Филиповић...”
(E moj Filipovicu, dosta ti znaš...nedavno smo dospeli na naslovne stranice po „Srpskom filmu”, a ovo mu dodje kao follow up. Pa nisu engleski politicari kulturolozi i filmski kriticari pa da odobravaju vize i ostale politcko-ekonomske povlastice po najmracnijim filmovima ljudske kulture i politickog nihilizma. Jedino sto će reci je „hvala za informaciju, olaksali ste nam donosenje odluke... Samo će idiot reci ”super, bas su nam ti srbi dobrodosli, mnoge neki kulturan narod, pa da nas malo nauce...„. Dok god podcenjujemo engleze tako što se i ne trudimo da ih razumemeo, nećemo dobiti ništa dobro od njih)

”...и додаје да је најбољи закључак приказивања филма и разговора после пројекције изрекла чланица „Српског сити клуба” Јелена Шаницки која сматра да је „најбоље то што је дискусија покренута”.
(Svakako jer to doticna Jelena zakljucila. Ali sto nisu pitali nekog od tih engleskih poslanika koji su gledali - ali ne onog organizatora - njihova ocena bi bila dakelo merodavnija...)

Taj „Srpski klub” ocigledno treba kompetentnog trenera. Nekada je manja steta ne ciniti ništa, nego imati polu-promišljene inicijative.

Umesto da se potenciraju demokratske promene, sportski uspesi, turisticke prilike, naucna dostignuca i ekonomski potencijali (ma kako oni bili skromni ili u zamahu) kako bi se brze dobile vize, mi filozofiramo nekom mracnom kulturologijom - da ostvarimo politicke ciljeve! To bi možda „upalilo” kod svaba i sličnih nihilista, ali u ovoj zemlji prvu reč ima pragmatizam i „common sense” ili ti ono sto je ocigledno... A iz pomenutih filmova, osigledno je kakve bi karaktere pustili u zemlju bez viza.

Ljudi, da se razumemeo: lično verujem da oba filma imaju svoje umetnicko-filozofske vrednosti. Naglasavam ono umetnicke-filozofske. Kao takvi, razumljivi su jednom relativno uzem krugu ljudi koji su posvetili vise vremena kontemplaciji i meditaciji kuturnih karakteristika modernog civilizovanog drustva. Ali poslanici nisu taj sloj ljudi. Ako privatno možda i imaju takve inklinacije, kao javne licnosti su prvo ono sto piše Tajms, Telegraf, BBC, Dejli mejl, pa i zuta stampa.

Prosudite sami da li će ti poslanici reci „OK ukidamo Srbima vize, oni su duboko nesrecan ali samo-reflektivni, kuturni, narod - nešto možemo i da naucimo od njih”
ili
„Nećemo valjda tim huliganima i pedofilima, ratnim kriminalcima, koji tuku strane turiste, dozvoliti ulazak bez viza?!”

Bojim se da je ovo drugo mnjenje implicitno već formiralo asocijacije na reč „serbia”.

Zato treba raditi na neuralisanju negativnih konotacija svim sredstvima, ponajpre onim koji asociraju DOBRU, POZITIVNU sliku o srbiji... recimo kao onom koju ostavlja Nole u tenisu!

Izvor originalnog citata: Politika, 09.02.2011

http://www.politika.rs/rubrike/Kultura/Film-Sisanje-pred-britanskim-poslanicima.sr.html
Sir_Rory
(Househusband)
2011-02-10 05:36 AM
Britancima treba pustiti Sojica cara:

http://www.youtube.com/watch?v=AsDCzUB8f9I&playnext=1&list=PL238F6A61EF6597A4
Mi pamtimo i vracamo! :-)

Koje dobro pamtite gospodine Sojicu?

Njegova eksencija se zalagala da nas ne gadjaju na Veliki Petak s bombe. Na prvi dan Uskrsa, da se napravi neka pauzica u bombardovanje, pa onda da se bolnice gadjaju s veću paznju i da se gadjaju samo nedeljom kada je tamo samo dezurni lekar i kada je pacijenata manje nego u ove druge dane i da nas ne zaprascuju sa taj osiromasceni uranijum nego samo sa ovaj obogaceni!
Sir_Rory
(Househusband)
2011-02-10 06:06 AM
Samo da doprinesem temi i kažem da im yebali huligani mater u usta smrdljivu. Dolaze k'o kauboji na Sever da hapse navijace, sa pistoljima i glume neko ludilo i onda kada dobiju po nosu krivi su huligani. Što ne nauce od tih Engleza nešto, pa uvedu kamere i pokriju svaki cosak stadiona? Što ne postave svoje kancelarije kraj navijackih tribina i snimaju šta ko radi, pa ih adekvatno kaznjavaju? Najlakse je doći k'o kauboj sa pistoljem među 10000 fanatika i ocekivati da će moći da uhapsi „huligana”! Njima su ruke odresene da sibaju decka koji sedi i ne pokazuje nikakvu agresivnost, a navijac dobija 10 godina robije zato što je bakljom sprzio lice govnaru glupavom! Demokratija!

http://www.youtube.com/watch?v=PTp8hCOL9Po&feature=related
Sir_Rory
(Househusband)
2011-02-10 06:14 AM
I kažu meni sacekaj još malo pa da krene, promenu su proces za koji potrebno je vreme! Pih!

http://www.youtube.com/watch?v=hwjeD0nfkao
northweald
2011-02-24 07:58 AM
a što se vi sekirate oce li srbiji ukinut vize ili ne, vi i tako svi imate hrvatske PUTOVNICE, ahahahaha
JV
2011-02-28 05:49 PM
Ma pusti Sisanje, šta ćemo sa Srpskim filmom. To „ostvarenje” nikada nije smelo da izadje na svetlost dana. Zbvanicno je postao najcenzurisaniji film ikada prikazivan u Engleskoj.

Bruka.
nenad133
2011-03-07 05:56 PM
:)
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Keychain ?
.