Forums : Mobilni

 Comment
Iphone
Sagrailo
2010-08-06 03:04 PM
KКолико у БГ може да кошта ајфон?
И, шта она заправо нуди више од доброг мобилног, кад и мобилни имају интернет, организер итд..

Шта је он заправо?

Знам да је питање лаичко, али...
MUSASHI66
2010-08-11 10:12 AM
Iphone je telefon kao i svi ostali smartphoni. Najveca prednost iphona u odnostu na neke ostale telefone je njihov App store, ali Andorid im se primice po broju aplikacija svaki dan. U iphonu imaš browser, kalendar, GPS, kao i u vecini modernih telefona. Za mene najbolja stvaka na iphonu (pogotovo najnovijem 4. modelu) je prelep ekran koji je i veoma precizan i osetljiv na dodir. Igrao sam se sa Nokia N900 i Nexus 1, i Iphone mi se još uvek vise svidja što se tiče ekrana, mada ću najverovatnije za dva meseca da zavrsim sa Android telefonom.
dace_beli_prah
2010-08-15 03:15 PM
Jednostavan,jasan, polivalentan, mnostvo aplikacija za sve i svakoga...

s druge strane, osjetljiv, manjkavost jacine baterije (moras imati u rezervi punjac na poslu ili autu), ovisnost o apple-u (aplle softwarima, applestor-u... ,osim ako ga ne jailbrejkujes), manjkavost flashplayer-a...

Po meni najbolji trenutno na trzistu.
Ali još max godinu dana, jer adnriod je buducnost.
windows03
(s)
2010-09-24 02:27 AM
Koristim ga već godinu dana prije sam imao svasta nokia ,sony...Nikad vise nebi mjenjao sem za novu cetvorku :)) .Evo i sad kuckam sa njega .Ima ...SVE,muzika,foto,video ,igrice ma sve i sve je munjevito i funkcionise besprjekorno .Ekran uh to je nešto fantasticno ništa plastika trive i kucine plus reaguje ma treptajem oka.
prababa
(lencuga)
2010-09-26 03:28 PM
Iphone 4 je neuspesna kopija Samsung S8500 Wawe-a. Sve sto imate na iphone-u na samsungu je mnogo bolje. JEDINO u cemu je bolji iphone je njegova memorija, ali kome treba 32gb na telefonu??? A i ako zatreba tu su micro-sd memoriske.
Inače cena 4ke u srbiji je 600-800eur, sto je bas NEREALNO!!!
prababa
(lencuga)
2010-09-28 05:37 AM
I da dodam ovo, Iphone se sklapa u Foxconn firmi, koja nije bas kako treba, ima losu reputaciju i u njoj se sklapaju punjaci za telefone. Inače procesor, baterija i kondezatori na telefonu su samsungovi (tu su napravljeni), a ekran je uzet iz LG-a.
Vagabundo_
((bas_tako))
2010-09-30 02:14 PM
Odličan telefon ima sve i radi bezprekorno jedino sto si vezan za iTunes,sve ide preko njega ali zato ima bezbroj aplikacija.

evo nadjoh sajt iz Srbije pa čitaj,mislim da je trenutna cena za 16GB oko 850,a 32GB 950 eura.Ovde u USA je dosta povoljniji ali uz ugovor na dve god.

http://www.mobilnisvet.com/mobilni-test/2671/Apple/iPhone-4-16GB
SrdjanM
2011-01-04 10:02 AM
Hahahah...kada ljudi nešto provale, pa to boli glava...

iPhone koristi A4 procesor koji je Apple dizajnirao i proizvodi se kod Samsung-a.
Samsung u svojim telefonima koristi potencijalno bolji 1GHz Cortex-A8 Hummingbird cip, samo sto Android OS do sada koci njegove mogućnosti.

Retina ekran je takode Apple „izmislio” a proizvodi ga LG jer su oni jedini koji imaju kapacitet da proizvedu toliko IPS LCD panela.
LG nema takav ili sličan ekran u sopstvenoj ponudi.

Osim ekrana, dizajna i kvaliteta izrade, ono sto govori za iPhone je iOS operativni sistem.
Veoma jednostavan, stabilan i brz ali ogranicen na Apple ekosistem (App Store, iTunes). Opet, da li jo to neko ogranicenje, zavisi od potreba. Meni nije.
Igrice su takođe odlicnog kvaliteta. :)

Android telefoni, posebno sa verzijom 2.2 i 2.3 su postena i jeftinija alternativa, ali suvise je malo dobrog hardware.

Samsung i LG prave jeftine plastikanere koje pokusavaju da prodaju za iste pare kao i Apple... Pitam se samo zašto, kada imaju i tehnologiju i kapacitete da ponude nešto stvarno solidno.

Sony ima par lepih ideja, ali opet, plastika lošeg kvaliteta i losi ekrani.

HTC i Motorola Android telefoni su možda jedina valjana alternativa.
Fina metalna kucista.

Bas me zanima kako će situacija da izgleda kada Android 3.0 izadje sa prvim LTE telefonima, tada će verovatno biti vise konkurencije.

 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.