Forums : Švajcarska

 Comment
Paradoks
rizling
2012-07-10 01:28 PM


Vratih se ovih dana iz Srbije. Gde su africke temperature, ali junacki se izdrzalo.

Za to vreme nisam primetio ni jedan pozar u mestu gde sam bio. Pa mi nešto cudno. Jer u CH neprestaju sirene da zavijaju, kako vatrogasne tako policiske i ambulantne. Ovde gde živim bar nekoliko puta dnevno čujem tu buku. A baska za pozar ovde svetske norme zastite su?

U centru Karlovaca na terasma ima mesta za preko 200 osoba. Petkom uvece i subotom, sve je puno. Mora se sacekati da neko ode, da bi malo seli, i popili nešto. Svaka terasa ima svoj TV tako da se napolju mogle gledati utakmice evropskog prvenstva. A bio sam iznenadjen da svaka teras ima WI-FI. Tako da mozete besplatno telefonirati U CH i po belom svetu.

Cene su vise nego pristupacne, prema ovdasnjim.Sve se placa oko 1.20 fr. A podsisivanje u mom mestu 200 naših dinara. To je oko 2 fr, koliko se daje ovde baksis. A BOLJE te podsisaju. Imaju nasi ruku i oko.

Vecina tamosnjih ljudi ide na odmor u Grcku, ili se prezadovoljno vratila. Kako autobusom tako svojim vozilom. Ali dosta njih se oblaci po kineskim ducanima i buvljacima. Po kojima sam iz razdoznalosti napravio krug. Video prelepog zenskog sveta. Eto tamo nabacuju garderobu. Bicikle najbolje (sigurno ovde negde ukrali) mozete kupiti od 30- 150 fr.

Ali dosta njih se zali na male plate. A mnogo mladih i ne radi. Nisam primetio veliko siromastvo, ni bedu. Nema onih koji spavaju na ulici. Nisam vido ni prosijake.Kao ovde.

U mom mestu od 10000 stanovnika, njih 250 hrani crveni krst, svaki dan. Dok u Lozani sa preko sto hiljada stanovnika njih 20% neplaca porez( čitaj beda) a 20% placa vrlo malo.A oko Coopa u Lozani kada prođete videcete muvaju se najmanje dvadesetak rumuna koji prose, onako prljavi i neobrijani.

Sada budi pametan:))))
plavicvetic
(mama)
2012-07-12 12:56 AM
Hallo Rizlig,lep dan ti želim.dobro je da si zavrsio odmor i pobegao pod nas kisobran.mislim da je tamo pakleno.iskreno,nije za mene i ako volim sunce.
15% turista iz SRB ove godine manje na crnogorskom primorju,1% iz Hrvatske.Pokazuje li to da ipak ima para za Grcku i Tursku?
Sve je u redu,jedino me neodgovornost i lenjost nervira a toga nam je u nasoj zemlji cuda,previse.
Uzivaj
rizling
2012-07-12 09:21 AM

Zdravo i tebi, one vrucine mogu se podnositi ako smo negde na moru. Inače nisu zdrave, jer tamosnji narod nije afrikanac.Ne znam koje će zlo tamo se još sruciti.

Vecina ide u Grcku, cene su malo vece nego u Srbiji. Jedino morska riba je skupa od 20-55€ Kg . Sve je jeftinije nego u CG. Plaze su prelepe. A osoblje sto radi po grckoj je sezonsko iz Srbije. Tako da nemas problema. A mnogi nose hranu i kuvaju sami. To sam čuo od povratnika sa letovanja iz Grcke, koji su bili prezadovoljni.

Super kako se snalaze.

Vidis ovde nikako da nas ogreje sunce. Vreme je idealno za rad po dvoristu. I po fabrikama :)))))

Uzivaj i ti.

 Comment Remember this topic!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.