Forums : Štutgart


Commenting has been disabled on this topic.
Biometrijski pasoši
Mikajlo
(Snadji se..;))
2011-04-04 05:36 AM
NFORMACIJA

o izdavanju novih biometrijskih putnih isprava Republike Srbije



1. Generalni konzulat Republike Srbije u Štutgartu od 27.03.2009. godine prima zahteve za nove biometrijske pasoše Republike Srbije.

Zakazivanje termina za prijem zahteva moguće je svakog radnog dana, osim srede, od 14,00 do 16,00 časova na telefon 0711/60170665.

Na osnovu ugovorenog termina, zahtevi za nove biometrijske pasoše Republike Srbije primaće se ponedeljkom, utrorkom i četvrtkom od 8,30-15,30 časova, a sredom i petkom od 8,30-12,30 časova.

Za podnošenje zahteva za novi biometrijski pasoš propisani su sledeći uslovi:

· original uverenja o državljanstvu, ne starije od godinu dana, na uvid;

· original izvoda iz matične knjige rođenih, ne starije od godinu dana, na uvid;

· dokument koji dokazuje identitet podnosioca zahteva, na uvid (plavi pasoš, upis deteta u pasoš roditelja);



Taksa za novi pasoš iznosi 59,00 evra. Postupak obrade zahteva i izdavanja nove putne isprave traje dva meseca a iznimno i duže. Na osnovu pismenog poziva novi biometrijski pasoši izdavaće se sredom od 15,00 do 17,30 i petkom of 12,00-15,00 časova.

Dete, bez obzira na godine starosti, dobija vlastitu putnu ispravu i ne može se upisai u putnu ispravu roditelja. Za maloletna lica, pored gore navedenih dokumenata, neophodno je prisustvo oba roditelja ili, u odsustvu jednog od roditelja, potrebna je njegova pisana saglasnost overena od strane nadležnog organa (DKP RS, opštinskog organa ili suda RS, notara).

Skrećemo pažnju da zahtev za novu putnu ispravu ne mogu podneti:

· novorođena deca u inostranstvu, dok se ne upišu u matičnu knjigu rođenih i knjigu državljana Republice Srbije, dok se ne izvrši prijava prebivališta i odredi JMBG;

· lica koja sklope brak pred inostranim organom dok se brak ne upiše u matične knjige venčanih u Republici Srbiji.

· lica kojja su rođena van Srbije (u državama sa teritorije bivše SFRJ), a koja uz inostrani izvod iz MKR ne prilože i original izvoda iz matične knjige venčanih (IMKV) na „nacionalnom” obrascu, na uvid, izdatog od organa Republike Srbije;.

· lica koja su rođena u inostranstvu (izuzimaju se BiH, Hrvatska, Makdeonija, Crna Gora), koj ne prilože original izvoda iz MKR, na uvid, izdatog od nadležnog matičnog ureda Republike Srbije - po mestu prijave;

· lica koja prezentiraju original uverenja o državljanstvu, koje nije izdato na odgovarajuće prezime (po osnovu sklapanja braka).





2. Putne isprave na obrascima SRJ (plavi pasoši), izdavaće se državljanima Srbije koji ne ispunjavaju uslove za dobijanje biometrijske putne isprave, čekaju na rešavanje podnetog zahteva, odnosno imaju zakazan termin, a pasoš im je neophodan, pod uslovom da ispunjavaju sve zakonski propisane uslove za dobijanje plave putne isprave.

Administrativna taksa za izdavanje pasoša na starom obrascu (plavi pasoš) iznosi 25,00 EUR.

Prijem zahteva i izdavanje putnih isprava na obrascima SRJ (plavi pasoši) vršiće se radnim danima (ponedeljak-petak) od 8,30-12,30 i sredom od 15,00-18,00 časova.

Remember this topic!

Looking for Tassel Earrings?
.