Дискусије : Кулинарство

 Коментар
Pomoć - maslinovo ulje
Liketa00723. август 2013. у 06.22
Pre neki dan sam raspremala ostavu detaljno i na jednoj polici nađem zaboravljenu flašu maslinovog ulja koje sam donela iz Dalmacije 2005 godine, dakle pre 8 godina. Maslinovo ulje je domaće, hladno ceđeno i bilo je zatvoreno u tamnoj flaši i na tamnom mestu. Pomirisala sam ga i fino miriše, ni traga od užeglog mirisa, pa reko da pitam jel se neko razume u ovo pitanje, da li da ga konzumiram ili da ga frknem? Žao mi da ga frknem, obožavam maslinovo ulje, a ulje ovakvog kvaliteta se ne može naći u prodavnicama. Ako se neko razume u ovo molim da mi da savet.
elektra4-
23. август 2013. у 08.26
cisto sumnjam da nije uzeglo, nemoj
bacit nego stavi kantarion i napravi kantarionovo ulje i mazi se s njim-jako je zdrao a kantarion se sada l bere leti.
baxuz
(φεμμινα™)
23. август 2013. у 18.09
Pa probaj ga i znaces po ukusu.
Liketa007
(photo)
24. август 2013. у 03.56
Elektra, po misrisu ne bih uopšte rekla da je užeglo, vidim da nema nikakvog taloga, nisam htela da ga probam jer nemam pojma kakvi su sve procesi mogli da nastanu od tolikog stajanja, pa reko da pitam druge jel imaju iskustva u tome. Na kraju ću ga ipak probati pa ako valja slistiću ga a ako ne, poslušaću elektru, koristiću ga za mackanje.
Majda
24. август 2013. у 09.37
Pa sto da koristis uzeglo ulje za mazanje po sebi? Ili je uzeglo ili nije. Uzeglo se prepoznaje veoma lako po mirisu i onda nije ni za kakvu upotrebu, već za djubre.
Veoma je moguće da je ulje sasvim u redu, ako je dobrog kvaliteta, flasa je bila dobro zatvorena, a rekla si da je bilo na hladnom mestu i u tamnoj boci.
escada
(¡)
26. август 2013. у 10.36
Ne verujem da je užeglo. Kao što Majda reče, probaj, sipaj u malu rakijsku čašicu ili na tanjirić. Ako ti se učini da je u redu, napravi salatu i sipaj preko. Tako ćeš, čim probaš, odmah znati da li da koristiš dalje ili ne. I javi kako je bilo:)
Liketa007
(photo)
09. септембар 2013. у 17.10
Sve zaboravljam da se javim i da kažem da sam probala i da je, za divno čudo ukus fantastičan. Nimalo nije užeglo i potpuno je bistro!
paukovaca
(obaram s nogu)
20. октобар 2013. у 10.09
8 godina je ipak 8 godina, ja ne bih rizikovala zdravlje zbog 10 evra, koliko vredi litra m.ulja. ne bih to stavljala ni na kozu.

ako već želiš da ga iskoristis, zagrej to ulje da bude toplo i stavi na kosu (za duzu kosu treba od 1/2dl do 1dl), drzi kao pakovanje do 1h(uvij kosu u plast.kesu i u peskir), i posle kosu dobro operi blagim samponom, kosa će ti biti svilenkasta i meka. m.ulje je odlično za kosu kao pakovanje.
 Коментар Запамти ову тему!
 
 

Blogovi...

Rösti od krompira

Rösti je tradicionalno švajcarsko jelo od naribanog i prženog krompira, veoma jednostavno za pripremu i…


Punjene lignje i ražnjići sa kozicama

Još jedno jelo koje su deca smazala u dahu… a meni u ovim tmurnim danima morska hrana diže raspoloženje…


Tartiflette

Delphine je francuskinja koja u Hrvatskoj živi od 2001. godine, a od 2011. vodi svoj kulinarski blog u kojem…